Επίκαιρες ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο από τον Κορυδαλλό

Επίκαιρες ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο από τον Κορυδαλλό

Ερωτήσεις διαβίβασαν δύο από τους προφυλακισθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Να του επιτραπεί η ανάρτηση σημαίας στο κελί του ζητά ο Λαγός.

Από τα κελιά τους στην ειδικά διαμορφωμένη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή τρεις επίκαιρες ερωτήσεις οι προφυλακισθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός και Χρήστος Παππάς.

Οι επίκαιρες ερωτήσεις φέρουν βεβαίωση για το γνήσιο της υπογραφής τους από τον Κορυδαλλό

Η πρώτη ερώτηση υπογράφεται από τον Γιάννη Λαγό, απευθύνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, και αφορά την «άρνηση των σωφρονιστικών αρχών του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού για την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας εντός του χώρου κράτησης των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής». Η επίκαιρη ερώτηση αναφέρει ότι, ενώ σε άλλους κρατούμενους έχει επιτραπεί να αναρτούν σημαίες στους χώρους όπου κρατούνται, δεν δόθηκε άδεια από τη διεύθυνση των φυλακών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αναρτήσουν την ελληνική σημαία.

Η δεύτερη επίκαιρη ερώτηση υπογράφεται, επίσης, από τον Ι. Λαγό και έχει θέμα τις «νέες απολύσεις, που ζητεί η τρόϊκα». Η ερώτηση αυτή απευθύνεται στους υπουργούς Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Η τρίτη επίκαιρη ερώτηση, επίσης με βεβαίωση για το γνήσιο υπογραφής, είναι του Χρήστου Παππά, αφορά «φήμες για αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου ως ανεξάρτητου κράτους» και απευθύνεται στον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Διαβάστε ακόμη: Προχωρά η διαδικασία διακοπής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Και οι γονείς του συνέργου του Ρουπακιά στην Αντιτρομοκρατική
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε βάρος των γονέων του φερόμενου ως συνεργού του Ρουπακιά καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φωτοβολίδες, σε σάκο με ρουχισμό που προόριζαν για τον κρατούμενο. Ο φερόμενος ως συνεργός του Ρουπακιά κρατείται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και αναμένεται να μεταχθεί αύριο στις φυλακές.

Διαβάστε ακόμη: Δύο ακόμη κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στη φυλακή