Επιμένει ο Ζόραν Ζάεφ στην πρόταση για «Μακεδονία του Ίλιντεν»

Επιμένει ο Ζόραν Ζάεφ στην πρόταση για «Μακεδονία του Ίλιντεν»
epa06104904 Macedonian Prime Minister, Zoran Zaev speaks during a joint press conference with the President of the Council of Ministers of Bosnia and Herzegovina, Denis Zvizdic (not pictured), in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina on 23 July 2017. Zaev is on an official visit to Bosnia & Herzegovina. EPA/FEHIM DEMIR

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ζητά από την Αθήνα να ξανασκεφτεί την πρόταση. 

Στην πρόταση για την ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν» επανήλθε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, επισημαίνοντας κατά τη διάρκειά δηλώσεών του πως ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των κατοίκων και των δύο χωρών.

«Η “Δημοκρατία του Ίλιντεν” είναι ένα όνομα που δεν θέτει σε κίνδυνο την ταυτότητά μας, αντίθετα ενισχύει την ταυτότητα της Μακεδονίας και δίνει στην Ελλάδα ένα σύνθετο όνομα με χρονικό προσδιορισμό», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

«Αυτή η πρόταση εξετάστηκε στην ΠΓΔΜ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένα πολιτικό κόμμα, ένας διανοούμενος, ένας κανονικός πολίτης, ο οποίος προσβάλλεται από αυτήν την πρόταση. Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε. Πρώτον, ας δούμε αυτή τη λύση στο τέλος και απευθύνω έκκληση σε όλους στην Ελλάδα να το εξετάσουν, γιατί αξίζει τον κόπο», δήλωσε ο Ζάεφ όπως μεταδίδει το πρακτορείο Μeta των Σκοπίων.