Επιμένει πως είναι αθώος ο Χάρβεϊ Γουάινστιν

Επιμένει πως είναι αθώος ο Χάρβεϊ Γουάινστιν
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην κατάμεστη αίθουσα του δικατηρίου ο πρώην μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ αρνήθηκε τις κατηγορίες περί βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης.

Ο πρώην μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για έναν βιασμό το 2013 και μια σεξουαλική επίθεση το 2004, δήλωσε σήμερα “αθώος” στις κατηγορίες.

Ο 66χρονος Γουάινστιν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από σχεδόν 100 γυναίκες τους τελευταίους μήνες, εμφανίστηκε σήμερα σε δικαστήριο του Μανχάταν και δήλωσε αθώος και για τις τρεις κατηγορίες (μία για σεξουαλική επίθεση και δύο για βιασμό) που τον βαρύνουν. Στην περίπτωση που κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών.

Φορώντας σκούρο κοστούμι και γραβάτα, ο Γουάινστιν μίλησε ελάχιστα στο δικαστήριο. Η φωνή του μόλις που ακουγόταν στην κατάμεστη αίθουσα, όταν απάντησε “αθώος” στο ερώτημα του δικαστή αν δηλώνει “αθώος ή ένοχος”. Στη συνέχεια, απαντούσε μονολεκτικά “ναι” καθώς ο δικαστής του υπενθύμιζε τους όρους της υπό όρους αποφυλάκισής του.

Ο δικηγόρος του, Μπεν Μπράφμαν, υπενθύμισε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι θεωρούνται αθώοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, καθώς ανησυχεί ότι οι αλλεπάλληλες καταγγελίες σε βάρος του πελάτη του που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα μπορεί να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.

Η ταυτότητα της γυναίκας που κατηγορεί τον Γουάινστιν για βιασμό δεν έχει αποκαλυφθεί. Ο Μπράφμαν υποστηρίζει ότι διατηρούσε συναινετική σχέση επί 10 χρόνια με τον παραγωγό, αλλά η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η γυναίκα που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση είναι η Λούσια Έβανς, σήμερα σύμβουλος μάρκετινγκ και την εποχή εκείνη επίδοξη ηθοποιός. Υποστηρίζει ότι ο Γουάινστιν την υποχρέωσε να του κάνει πεολειχία μέσα στα γραφεία της εταιρείας Miramax, με αντάλλαγμα μια θέση μοντέλου στο ριάλιτι Project Runway.

Σε βάρος του Γουάινστιν διεξάγονται επίσης έρευνες για παρόμοιες υποθέσεις στο Λος Άντζελες και το Λονδίνο, όμως μέχρι στιγμής μόνο οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης του έχουν ασκήσει δίωξη. Η προετοιμασία της δίκης του εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μήνες, ενώ ο συνήγορός του θα επιχειρήσει να εμποδίσει άλλες γυναίκες, που υποστηρίζουν ότι ήταν θύματά του, να καταθέσουν. Οι ειδικοί δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο παραγωγός να δηλώσει τελικά “ένοχος” για να διαπραγματευτεί μειωμένη ποινή, εφόσον οι δικηγόροι του θεωρήσουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ