Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στη Μάνδρα: Να ολοκληρωθούν το συντομότερο τα αντιπλημμυρικά έργα

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στη Μάνδρα: Να ολοκληρωθούν το συντομότερο τα αντιπλημμυρικά έργα
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Μάνδρα Αττικής, που επλήγη πρόσφατα από τις καταστροφικές πλημμύρες, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή και να συνομιλήσει με κατοίκους της πόλης, με γυναίκες και άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και με εθελοντές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

O πρόεδρος της ΝΔ τόνισε κατά την επίσκεψή του στη Μάνδρα ότι πρέπει να δοθεί άμεσα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες.

Τη Μάνδρα Αττικής επισκέφτηκε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είδε από κοντά την κατάσταση στην πόλη της δυτικής Αττικής που επλήγη από τις πρόσφατες πλημμύρες.

«Δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία, κατά την οποία θρηνήσαμε 23 θύματα, η Μάνδρα μετράει ακόμα τις πληγές της και σε μεγάλο βαθμό είναι μια πόλη με κατεστραμμένες υποδομές και ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν να ξαναβάλουν τη ζωή τους σε τάξη» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν και χωρίς γραφειοκρατία, οι άνθρωποι που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται να πάρουν το έκτακτο οικονομικό επίδομα και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν τα έργα υποδομής.

«Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση να ολοκληρωθούν επιτέλους τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία δεκαετίες τώρα δεν έχουν γίνει, ενώ υπήρχαν και πόροι και μελέτες. Υπάρχουν και ευθύνες που τα έργα αυτά δεν έχουν προχωρήσει και είναι προσωπική μου δέσμευση -ως ελάχιστη ανταπόδοση σε μια περιοχή με μεγάλα προβλήματα- τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα υποδομής να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε ποτέ ξανά θύματα» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως δεν κινδυνεύει μόνο η Μάνδρα από πλημμύρες, αλλά και άλλες περιοχές.

«Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν – ως οφείλει βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών – ένα συνολικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό» συμπλήρωσε και διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ εξακολουθεί να θέτει σε καθημερινή βάση στη διάθεση της δημάρχου τους εθελοντές της και το δικό της μηχανισμό.

«Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον. Ο πρόεδρος της ΝΔ μας διαβεβαίωσε ότι ήταν και είναι στο πλευρό μας. Μας δίνει δύναμη για τις επόμενες ημέρες» δήλωσε η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη.