Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις εταιρείες «Πλαστικά Κρήτης» και «Megaplast ΑΕ»

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις εταιρείες «Πλαστικά Κρήτης» και «Megaplast ΑΕ»
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (Κ) επισκέφτηκε την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΣ, Μιχάλη Μαρακάκη και τον διευθυντή δικτύων της τράπεζας, Γιώργο Επανωμεριτάκη, στο Ηράκλειο Κρήτης, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισκέπτεται το Ηράκλειο Κρήτης, με αφορμή εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Ο κ. Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα έχει συναντήσεις με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο ηρακλείου ενώ θα επισκεφθεί και επιχειρηματικές μονάδες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών είχε συνατήσεις επίσης στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων. 

Σε δύο από τις πλέον δυναμικές εταιρείες στον χώρο τους βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος επισκέπτεται το Ηράκλειο με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιείται το απόγευμα από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Οικονομικό Επιμελητήριο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος επισκέφθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου την εταιρεία «Πλαστικά Κρήτης» και συζήτησε με τον πρόεδρο του ΔΣ, Γιάννη Λεμπιδάκη και τα μέλη, Μιχάλη και Μανώλη Λεμπιδάκη.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε και την εταιρεία Megaplast ΑΕ, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρό της, Χαρίλαο Καββαδία.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών μετέβη στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣ, Νίκο Μυρτάκη και ενημερώθηκε για τα χρηματοδοτικά προγράμματα και τους στόχους της τράπεζας. Ο κ. Τσακαλώτος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δίκτυο υποστήριξης της καινοτομίας διάχυσης πληροφορίας «Πράξη», που εντασσεται στο Προγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία «Οριζοντας 2020» και αφορά τη συνεργασία μεταξύ της Τράπεζας και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, το οποίο εγκαινιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη. Τον κ. Τσακαλώτο ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του δικτύου, Ηρακλής Καραντώνης, ο οποίος εξήγησε στον υπουργό Οικονομικών πώς θα λειτουργεί το δίκτυο και πώς θα μπορέσει να βοηθήσει τοπικές επιχειρήσεις να παράξουν προστιθέμενη αξία στην Περιφέρεια Κρήτης και μαζί με αυτό να ενισχυθεί και η περιφερειακή οικονομία.

Στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων ο κ. Τσακαλώτος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣ, Μιχάλη Μαρακάκη και τον διευθυντή δικτύων της τράπεζας, Γιώργο Επανωμεριτάκη. Στην αρχή της συζήτησης ο υπουργός αναφέρθηκε στο «λίγο καλύτερο και πιο αισιόδοξο κλίμα που επικρατεί», με τον κ. Μαρακάκη να συμφωνεί με αυτή τη διαπίστωση σε ό,τι αφορά την οικονομία, ευχαριστώντας παράλληλα τον κ. Τσακαλώτο για τη στήριξη του και το ενδιαφέρον του, ιδιαίτερα στο δύσκολο διάστημα μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το 2015.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ