Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας λίγες ώρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας λίγες ώρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος
Διαδηλωτές πετουν βόμβες μολότοφ κατά τη διάρκεια επεισοδίων με άνδρες των ΜΑΤ, στα Εξάρχεια, μετά το τέλος της πορείας της 44ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973, στην Αθήνα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017. Δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα συνεχίζουν να πετούν διαδηλωτές εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα και σε δρόμους πίσω από το Πολυτεχνείο. Οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ πάνω από την περιοχή πετάει συνεχώς ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας. ΑΠΕ ΜΠΕ /ΑΠΕ ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ

Ένταση υπήρξε στην πλατεία Καραϊσκάκη και την πλατεία Κάνιγγος.

Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ, αρχικά στην πλατεία Καραϊσκάκη και αργότερα στην Κάνιγγος, ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην πλατεία Καραϊσκάκη και ειδικότερα κοντά στον σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ, άγνωστα άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους απορριμμάτων. Τα επεισόδια έληξαν έπειτα από λίγη ώρα, ενώ αργότερα προκλήθηκε νέα ένταση στην πλατεία Κάνιγγος, με οπαδούς να πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, που προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Ως αυτήν την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές.

Απόψε (20:30) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (20:30) θα αναμετρηθούν στον 76ο τελικό δύο παραδοσιακές δυνάμεις, οι δύο «Δικέφαλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΑΕΚ με τους 23 τελικούς και τα 15 τρόπαια και ο ΠΑΟΚ με τους 18 τελικούς και τα 5 τρόπαια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ