Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο
Άνδρες των ΜΑΤ προσπαθούν να αποφύγουν βόμβες μολότοφ που πέταξαν διαδηλωτές κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας της 44ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973, στην Αθήνα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017. Επεισόδια σημειώθηκαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για το Πολυτεχνείο. ΑΠΕ ΜΠΕ /ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σε Αλεξάνδρας και Τοσίτσα τα πρώτα περισταστικά. Επέμβαση της αστυνομίας με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα πετούν περίπου 100 νεαρά άτομα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα και σε δρόμους πίσω από το Πολυτεχνείο.

Οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ πάνω από την περιοχή πετάει συνεχώς ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην Πατησίων, μπροστά από το Πολυτεχνείο, όπου βρίσκονται ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, επικρατεί ηρεμία αυτή την ώρα.

Επεισόδια και στη Λεοφώρο Αλεξάνδρας

Επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μετά τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου και κατά την αποχώρηση του μπλοκ των αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστα άτομα που ήταν συγκεντρωμένα μπροστά στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού και δεν είχαν σχέση με την πορεία, πέταξαν φωτοβολίδες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που ακολουθούσε τους διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Λίγα λεπτά αργότερα στην συμβολή των οδών Λ. Αλεξάνδρας και Ιπποκράτους υπήρξε νέα ένταση μεταξύ ομάδας κουκουλοφόρων που αποχωρούσε από την πορεία με τα ΜΑΤ . Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και διέλυσαν τους νεαρούς.