Οι επιστολές Κουβέλη σε Κεντροαριστερά και ΣΥΡΙΖΑ

Οι επιστολές Κουβέλη σε Κεντροαριστερά και ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολές σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και στελέχη της Κεντροαριστεράς, έστειλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Τις επιστολές του Φώτη Κουβέλη προς τους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά και σε άλλα στελέχη της Κεντροαριστεράς, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή και η ΚΟ του κόμματος για τον διάλογο της Κεντροαριστεράς και τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, έδωσε στη δημοσιότητα, το απόγευμα η ΔΗΜΑΡ. Οι επιστολές εστάλησαν το μεσημέρι της Τρίτης.

Στην πρώτη επιστολή, με τίτλο «Διάλογος για την Κεντροαριστερά και για τη διαμόρφωση μίας προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας» που απευθύνεται στις ηγεσίες των κομμάτων της Κεντροαριστεράς και σε στελέχη που κινούνται στον πολιτικό αυτόν χώρο, καθώς και προς την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη και τους Οικολόγους, επισημαίνεται:

«Η Δημοκρατική Αριστερά είναι υπέρ του διαλόγου για τη συγκρότηση μίας ευρύτερης προοδευτικής συμπαράταξης, με εναλλακτικό προς τη Δεξιά σχέδιο. Αποτελεί βαθιά πεποίθησή μας ότι αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι συμμαχίες με βαθιά προοδευτικό περιεχόμενο. Με πολιτικό περιεχόμενο, που αναμφισβήτητα θα μετακινεί τον άξονα των πολιτικών πραγμάτων από τη συντηρητική προς την προοδευτική κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοκρατική Αριστερά αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά στον διάλογο για την Κεντροαριστερά και για τη διαμόρφωση μίας προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας που θα συμβάλει αποφασιστικά στην πορεία προς την έξοδο από την πολυετή κρίση της χώρας.

Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε με όλα τα κόμματα, τις κινήσεις και προσωπικότητες του χώρου. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις δυσκολίες και τις πραγματικότητες, που αφορούν στη συγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς και τις αποτυχημένες πρωτοβουλίες του παρελθόντος, τονίζουμε ότι ο διάλογος αυτός δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει σε κενό πολιτικής. Κάθε συζήτηση δεν μπορεί παρά να αφορά την πορεία της χώρας και τη ζωή των πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr