Επιστροφή στα «θράνια»…για εργασία

Επιστροφή στα «θράνια»…για εργασία

Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε αν ψάχνετε δουλειά μετά τις διακοπές. 

* H Δανάη Αντωνοπούλου είναι HR Specialist

Το καλοκαίρι πέρασε και όλοι καλούμαστε να επανέλθουμε στις υποχρεώσεις που αφήσαμε για λίγο με σκοπό να γεμίσουμε τις μπαταρίες και να επιστρέψουμε με ενέργεια και δύναμη για το νέο «σχολικό» έτος.

Για όσους από εσάς είσαστε σε διαδικασία εύρεσης εργασίας μπορεί να έχετε μια αίσθηση ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει αλλά δεν είναι έτσι. Οι διακοπές βοήθησαν να χαλαρώσετε και να ξεχάσετε προς στιγμή τα άγχη σας, έτσι ώστε τώρα να μπορείτε με καθαρό μυαλό να προσδιορίσετε ακόμα πιο σωστά την έρευνά σας και να πετύχετε βέλτιστα αποτελέσματα σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας όπου ανακοινώνονται πολλές θέσεις εργασίας, οπότε είναι η ιδανική στιγμή για να επιστρέψετε με όρεξη, επιμονή και υπομονή στον υπολογιστή (και όχι μόνο).

Κατά τη διάρκεια των διακοπών σίγουρα θα επαναθεωρήσατε κάποιες ιδέες που είχατε, θα σκεφτήκατε ίσως κάποιες νέες ή μπορεί να επιβεβαιώσατε πως αυτό που θέλετε είναι εφικτό και πως είναι θέμα χρόνου να το καταφέρετε. Όλες οι σκέψεις σας όμως θα πρέπει να μπουν σε μια σειρά και κάποιες ενέργειες θα πρέπει να γίνουν ώστε οι ιδέες να πραγματοποιηθούν και να ενημερωθούν οι εταιρείες για τις επαγγελματικές βλέψεις σας.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει μετά από αυτές τις ημέρες χαλάρωσης να γυρίσετε σε μια ρουτίνα, όπως θα κάνατε, εαν είχατε δουλειά. Είναι σημαντικό η ημέρα σας να ξεκινάει νωρίς το πρωί για να κάνετε τις δουλειές που έχετε κατά νου ώστε μετά να μπορείτε να επικεντρωθείτε στην εύρεση εργασίας.

Τα έξι λάθη που «καίνε» ένα βιογραφικό

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με πράγματα που θα πρέπει να κάνετε:

• Σκεφτείτε τις εναλλακτικές επαγγελματικές διεξόδους (άλλες θέσεις εργασίας που σκεφτήκατε ή σας πρότειναν) και πού μπορείτε να ενημερωθείτε για να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Ανεξάρτητα με το αν είναι μια θέση ή μια εταιρεία πρέπει να γνωρίζετε λεπτομερώς περί τίνος πρόκειται να βρείτε.

• Γραφτείτε σε εκπαιδευτικά προγράμματα που θα βοηθήσουν στην επανένταξή σας στον επαγγελματικό χώρο ή να τελειοποιήσετε το χόμπι σας μέσα από ένα πρόγραμμα ώστε να μπορείτε να εργαστείτε πάνω σε αυτό. Οι εγγραφές ξεκινάνε Σεπτέμβριο-Οκτώβριο οπότε μη το αφήσετε πολύ ακόμα.

• Ξαναγράψτε το βιογραφικό προσθέτοντας οποιαδήποτε νέα πληροφορία θεωρείτε απαραίτητη καθώς και αφαιρώντας όσες πιστεύετε πως κάνουν περισσότερο κακό από ότι καλό (για παράδειγμα σε ορισμένες περιπτώσεις τα πολλά πτυχία “τρομάζουν” τις εταιρείες).

• Γράψτε τις εταιρείες που σας ενδιαφέρουν σε μια σελίδα και ξεκινήστε να στέλνετε το βιογραφικό σας, ανεξάρτητα με το άν έχουν θέσεις εργασίας ανοιχτές. Κάποιες φορές φτάνει να δουν ένα βιογραφικό που τους εντυπωσιάζει ώστε να δημιουργηθεί η θέση.

• Και επειδή για όλους η επιστροφή στη ρουτίνα δεν είναι ευχάριστη, σας προτείνουμε τα απογεύματα να αφήνετε 1-2 ώρες ελεύθερες ώστε να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί, κατά προτίμηση κάποια σωματική άσκηση ώστε να απελευθερωθεί το στρες της ημέρας (υγεία πάνω από όλα, σωματική και ψυχική).

Διαβάστε επίσης: Πέντε σιωπηρές ερωτήσεις που πρέπει να «απαντήσετε» για να προσληφθείτε

Μη ξεχνάτε όμως, πως η επιστροφή στη ρουτίνα δε γίνεται μέσα σε μια ημέρα, και όλοι χρειαζόμαστε λίγες μέρες προσαρμογής στα ωράρια, στις υποχρεώσεις εντός και εκτός επαγγελματικού χώρου κτλ.

Χωρίστε σε ενότητες την λίστα και επικεντρωθείτε σε ένα κομμάτι ανά ημέρα. Έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολη η μετάβαση από τις διακοπές στην φθινοπωρινή ρουτίνα.

Καλή συνέχεια

(Διαβάστε περισσότερα tips της Δανάης Αντωνοπούλου για καριέρα και εργασία στο inspiringcareer.gr).