Επίθεση Ερντογάν σε Παυλόπουλο: Στη μάχη του Σαγγάριου γλιτώσατε και πέσατε στη θάλασσα!

Επίθεση Ερντογάν σε Παυλόπουλο: Στη μάχη του Σαγγάριου γλιτώσατε και πέσατε στη θάλασσα!
epa06101518 A handout photo made available by the Presidential Press Office shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks during a meeting for City Hospital Signing Ceremony in Istanbul, Turkey, 21 July 2017. Erdogan said he strongly condemned a German minister's remarks about investigation on German companies in Turkey. EPA/YASIN BULBUL / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Τούρκος πρόεδρος.

Με αήθη τρόπο εναντίον της χώρας μας αλλά και εμμέσως κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, επιτέθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του ενώπιον οπαδών του κόμματός του στο Σαγγάριο, την Κυριακή.

«Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα (σ.σ. αναφέρεται στη Μάχη του Σαγγάριου τον Αύγουστο του 1921 και εν συνεχεία στην υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού που οδήγησε στη Μικρασιατική Καταστροφή).

Ήταν επί της ουσίας μια έμμεση απάντηση στην ομιλία που εκφωνήσει προ ολίγων ημερών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Πύδνα Πιερίας, όταν είχε ζητήσει εκ νέου από την Τουρκία, να σέβεται απαρέγκλιτα τόσο τη Συνθήκη της Λωζάνης όσο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Τους έχουμε καταστήσει και τους καθιστούμε σαφές. Κι εμείς, και η ΕΕ και οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν αφήνει κανένα κενό, δεν επιδέχεται ούτε αναθεώρηση, ούτε επικαιροποίηση. Αυτή είναι. Και δεν έχει κενό όπως είπα, άρα, δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες”. Ας μην επινοούν κάποιοι “γκρίζες ζώνες”. “Γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο δεν υπάρχουν» είχε πει ο κ. Παυλόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Τους λέμε, εδώ είμαστε, να ζήσουμε ειρηνικά, δημιουργικά. Τι πιο απλό, από το να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, τι πιο απλό από το να σεβαστούν το Δίκαιο της Θάλασσας, τη Συνθήκη της Λωζάνης;».

«Μπορεί να μην έχουμε το έδαφος, εκείνο, το οποίο, ιστορικά θα μας αναλογούσε. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο τόπος, αυτή η Ελλάδα, έχει λόγο και υπόσταση στην ΕΕ. Αυτό καλούμε την Τουρκία να κάνει» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος και κάλεσε την Τουρκία να «μετρά το μέλλον της», με το μέτρο «του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

«Εδώ είμαστε. Διαφορετικά ξέρουμε να είμαστε και απέναντι. Δε το θέλουμε, αλλά αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα το πράξουμε όπως το έκαναν και οι πρόγονοί μας», είχε ξεκαθαρίσει στις 4 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.