Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ: Ποιούς υποπτεύεται η ΕΛ.ΑΣ και που στρέφεται η έρευνα

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ: Ποιούς υποπτεύεται η ΕΛ.ΑΣ και που στρέφεται η έρευνα

Στόχος του ενόπλου οι αστυνομικοί φρουροί της διμοιρίας που βρίσκεται συνεχώς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Οι αστυνομικοί φρουροί της διμοιρίας που βρίσκεται συνεχώς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται πως ήταν ο στόχος του ενόπλου που πυροβόλησε τρεις φορές το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι αστυνομικοί σημειώνουν πως από τύχη δεν υπήρξαν θύματα, καθώς οι σφαίρες καρφώθηκαν σε τοίχο δίπλα από την είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και σε κολώνα με πινακίδα της Τροχαίας, ενώ ο αστυνομικός που αντιλήφθηκε το περιστατικό ενημέρωσε εγκαίρως τους συναδέλφους του να καλυφθούν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι δράστες ήθελαν νεκρό αστυνομικό, και φοβούνται πως θα επαναλάβουν ανάλογη επίθεση.

Αναζητείται ένα άτομο

Όπως αναφέρει το Βήμα, οι Αρχές αναζητούν ως δράστη της επίθεσης έναν μαυροφορεμένο άνδρα, ύψους 1,85μ., ο οποίος φέρεται να ταιριάζει και στο άτομο που είχε πραγματοποιήσει την προηγούμενη επίθεση στον ίδιο χώρο, στις αρχές Ιανουαρίου.

Για να εντοπίσουν τις κινήσεις του ή αν είχε συνεργούς, οι αστυνομικοί θα εξετάσουν το υλικό από τις κάμερες των γύρω επιχειρήσεων που θα πάρουν στα χέρια τους.

Ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από την επίθεση

Το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανάλογη επίθεση εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στους αστυνομικούς, η επίθεση να προέρχεται από την ίδια οργάνωση.

Την τελευταία φορά, στις 10 Ιανουαρίου 2017, η επίθεση είχε γίνει πάλι με τρεις πυροβολισμούς, από την συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά, χωρίς να υπάρξει κάποια ανάληψη ευθύνης. Ωστόσο, η αντιτρομοκρατική από τη βαλλιστική εξέταση ταυτοποίησε το όπλο της επίθεσης, το οποίο ανήκει στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και είχε χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν σε ανάλογη ενέργεια.

Η εν λόγω οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» έκανε την πρώτη της εμφάνιση πάλι με επίθεση εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στις 25 Μαΐου 2014, ενώ είχε πραγματοποιήσει μια ακόμα επίθεση με πυροβόλο όπλο, εναντίον της πρεσβείας του Μεξικού, στις 31 Αυγούστου 2016.

Στις 10 Νοεμβρίου 2016 η οργάνωση πραγματοποίησε επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της γαλλικής πρεσβείας στην Βασ. Σοφίας, η οποία είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ειδικού φρουρού.