Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία του Καναδά

Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία του Καναδά
Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το κτήριο της πρεσβείας του Καναδά στο Χαλάνδρι, μετά από επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα από ομάδα δέκα ατόμων οι οποίοι οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, έσπασαν τζαμαρίες με βαριοπούλες και πέταξαν μπογιές, Αθήνα, Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018. Η συλλογικότητα "Ρουβίκωνας" με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, πριν από λίγο, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστα άτομα έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία, πέταξαν μπογιές, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, πριν από λίγο, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά.

Περίπου δέκα άγνωστα άτομα επιτέθηκαν, λίγο μετά τις 6:00 τα ξημερώματα, στην πρεσβεία του Καναδά στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία, πέταξαν μπογιές, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου, το οποίο, όμως, αφέθηκε αργότερα ελεύθερο.

To υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί. «Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις της χώρας μας με τον Καναδά, αλλά ούτε τους δεσμούς διαχρονικής φιλίας μεταξύ των λαών μας», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να ταυτοποιηθούν, να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ