Eπιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας βλέπει η ΕΚΤ το 2019

Eπιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας βλέπει η ΕΚΤ το 2019
FRANKFURT AM MAIN, GERMANY - DECEMBER 04: Mario Draghi, President of the European Central Bank arrives for his first press conference following the monthly ECB board meeting in the new ECB headquaters on December 4, 2014 in Frankfurt am Main, Germany. (Photo by Thomas Lohnes/Getty Images) Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρχικά η οικονομία θα επιβραδυνθεί και έπειτα θα σταθεροποιηθεί σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα.

Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να επιβραδυνθεί το 2019 και να σταθεροποιηθεί στη συνέχεια, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο οικονομικό δελτίο της.

«Κοιτάζοντας στο μέλλον, η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να επιβραδυνθεί το 2019 και να παραμείνει σταθερή στη συνέχεια», σημειώνει η ΕΚΤ, προσθέτοντας: «Οι πληθωριστικές πιέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να αυξηθούν με βραδύ ρυθμό καθώς θα μειώνεται η μη αξιοποιούμενη παραγωγική δυναμικότητα».

Όσον αφορά στο μέλλον της ίδιας της ΕΚΤ, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Φινλανδίας Erkki Liikanen είναι ο πιο πιθανός διάδοχος του Mario Draghi στην προεδρία της, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση των Financial Times.

Ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, αναδείχθηκε στην ανεπίσημη δημοσκόπηση ως ο προτιμώμενος υποψήφιος.

Ο Draghi θα αποχωρήσει στα τέλη Οκτωβρίου μετά από οκταετή θητεία στο τιμόνι της ΕΚΤ.

Από τους 24 οικονομολόγους που ρωτήθηκαν, οι 8 θεωρούν πως θα επιλεγεί ο Liikanen.