Έρχεται κίνηση του ΟΤΕ για τη Forthnet;

Έρχεται κίνηση του ΟΤΕ για τη Forthnet;

Πληροφορίες για κίνηση – «σφήνα» του οργανισμού, με επίκεντρο τη NOVA, που συνασπίζει Vodafone – Wind. 

Πολλά είναι τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ενδεχόμενο ενδιαφέρον του OTE για τη Forthnet με επίκεντρο τη δραστηριότητα της NOVA. O OTE σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τη Forthnet, οι οποίες όμως δεν έχουν καταλήξει ακόμα.

Ο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός σίγουρα δεν μένει αδιάφορος από τις κινήσεις των Vodafone και Wind που συντόνισαν τις ενέργειές τους, για τη διεκδίκηση της ίδιας εταιρίας, «μοιράζοντας» δυνητικά τα ποσοστά που διαθέτουν στη Forthnet, μέσω της γνωστής συμφωνίας call option.

Οι παραπάνω πληροφορίες συνδυάζονται με άλλες που θέλουν ο ΟΤΕ να έχει το τελευταίο διάστημα κάνει διακριτικές διερευνητικές επαφές με τον υφιστάμενο βασικό μέτοχο της Forthnet, την Emirates, αλλά και με τη Eutelsat την εταιρία δορυφόρων που καλύπτει τόσο τη συνδρομητική δορυφορική τηλεόραση του OTE, όσο και τη NOVA προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εναρμονισμού των δορυφορικών κεραιών στις ίδιες μοίρες. Μέσω μιας ενδεχόμενης εξαγοράς της NOVA o OTE μπορεί να βγάλει από την αγορά έναν ισχυρό ανταγωνιστή και να πετύχει ισχυρές οικονομίες κλίμακας.

Στη μετοχική βάση της Forthnet , η Emirates διαθέτει ποσοστό 44%, ενώ η Wind και η Vodafone ελέγχουν αθροιστικά ποσοστό της τάξεως του 40%.

Ο ΟΤΕ είχε ενδιαφερθεί και το 2008 για τη NOVA, όταν η εταιρεία πωλήθηκε από τους Νοτιοαφρικανούς ιδρυτές της και αργότερα το 2011, όταν η Forthnet αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα

Από τον ΟΤΕ πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά απάντηση στις παραπάνω πληροφορίες.

Διαβάστε ακόμη: 

OTE: Aνακοίνωσε καθαρά κέρδη 55,8 εκατ. ευρώ

ΟΤΕ: Τέσσερις στρατηγικοί άξονες για το 2014

Συμφωνία Vodafone – Wind για τη μεταβίβαση του 13,25% της Forthnet