Έρχονται δέκα νέα καταστήματα Μασούτης στην Αττική – Ποια θα είναι στο κέντρο

Έρχονται δέκα νέα καταστήματα Μασούτης στην Αττική – Ποια θα είναι στο κέντρο

Ο σχεδιασμός της εταιρείας και οι μικρότερες αλυσίδες που βρίσκονται στο «ραντάρ» της Μασούτης.

Δέκα νέα καταστήματα περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Μασούτης για το 2019, τα οποία θα συμπληρώσουν και θα ενισχύσουν το υπόλοιπο δίκτυο. Στα πλάνα είναι και το άνοιγμα τριών με τεσσάρων καταστημάτων μεγάλου μεγέθους (Grand Μασούτης), πάνω από 2.000 τ.μ., αλλά και η δημιουργία ενός σημείου χονδρικής (Cash & Carry).

Ένα από τα πρώτα καταστήματα θα είναι στην «καρδιά της πρωτεύουσας» και συγκεκριμένα στην οδό Αμερικής. Πρόκειται για το 59ο κατάστημα που θα λειτουργήσει η βορειοελλαδιτικη αλυσίδα στην περιοχή της Αττικής, μετά την εξαγορά της Προμηθευτικής και την κάθοδο στην αγορά της Αθήνας.

Το καινούργιο κατάστημα έρχεται να επιβεβαιώσει τη στρατηγική επιλογή της εταιρείας για ανάπτυξη καταστημάτων στο κέντρο των πόλεων. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο εγκαινίασε νέο κατάστημα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και δη στο εμπορικό κέντρο «Πλατεία» επί της οδού Τσιμισκή. Τον Μάρτιο αναμένεται επίσης η ίδρυση ακόμη ενός εμβληματικού καταστήματος εντός της Αττικής.

Στο «ραντάρ» της «Μασούτης» εξακολουθούν να βρίσκονται μικρότερες αλυσίδες, προκειμένου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της, χωρίς ωστόσο να έχουν προχωρήσει περισσότερο οι σχετικές συζητήσεις. Από την πλευρά της «Μασούτης» τονίζεται ότι η όποια εξαγορά θα γίνει αφού εξεταστεί σχολαστικά, με πολύ προσεκτικά βήματα και με την εταιρεία να προσανατολίζεται σε υγιείς οικονομικά επιχειρήσεις. Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχουν προχωρήσει ούτε οι συζητήσεις με τις τοπικές αλυσίδες «Γουντσίδης» στη Δράμα και «Δήμητρα Market» στην Κέρκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι στους στόχους της «Μασούτης», μετά την απόκτηση του δικτύου της «Προμηθευτικής» πέρυσι, είναι η ίδρυση φέτος 10 νέων καταστημάτων. Ώθηση στην επίτευξη του στόχου θεωρείται ότι δίνει η καλή αρχή που έγινε το 2019, καθώς –σύμφωνα με πηγές από την εταιρεία– οι πωλήσεις τον Ιανουάριο διαμορφώθηκαν σε πολύ καλά επίπεδα, ακόμη και στα καταστήματα του παλαιού δικτύου της.