Πόσο επωφελούνται τα νοικοκυριά από τη μείωση του φυσικού αερίου

Πόσο επωφελούνται τα νοικοκυριά από τη μείωση του φυσικού αερίου
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φθηνότεροι λογαριασμοί για 35.000 νοικοκυριά, μετά τις μειώσεις κατά 16% στις τιμές του φυσικού αερίου. 

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί πως «όλοι οι πελάτες της επιχείρησης -νοικοκυριά, βιομηχανία και ηλεκτροπαραγωγή- θα απολαύσουν σημαντικά χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου για τις ποσότητες που καταναλώνουν από την 1η Απριλίου 2015 και μετά», εξέδωσε η ΔΕΠΑ.

Από τον Μάιο και τον Ιούνιο, 35.000 νοικοκυριά θα δουν το λογαριασμό του φυσικού αερίου φθηνότερο, ενώ από τον Ιούλιο αναμένεται να υπάρξουν και νέες ελαφρύνσεις στην τιμή του φυσικού αερίου: «Από τις αρχές Ιουλίου αναμένεται να υπάρξει και νέα μείωση των τιμών του αερίου υπό την προϋπόθεση ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου και η ισοτιμία ευρώ με το δολάριο θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα», αναφέρει η ΔΕΠΑ.

Στην ανακοίνωσή της, η ΔΕΠΑ σημειώνει επίσης πως «προχωρεί με βάση τις τρέχουσες τιμές εισαγωγής και εφόσον δεν υπάρξει κάποια απρόσμενη μεταβολή στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου σε μειώσεις προς όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες καταναλωτών αερίου κατά τουλάχιστον 16% σε σχέση με εκείνες που ίσχυαν τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή τον Μάρτιο». Οι Εταιρείες Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας καλούνται να μετακυλίσουν τις μειώσεις στους τελικούς καταναλωτές.

Το συνολικό κόστος της μείωσης της ΔΕΠΑ υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τις βιομηχανίες και τις μονάδες παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ και των ιδιωτών οι μειώσεις θα φτάσουν ακόμη και το 20% λόγω ειδικών συμβάσεων.