Έρχονται οι συνδρομές στο YouTube

Έρχονται οι συνδρομές στο YouTube

Ηχηρά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας αναμένεται να μείνουν εκτός της δημοφιλέστερης πλατφόρμας βίντεο, καθώς δεν συμφωνούν με τους νέους κανονισμούς.

Βιομηχανία της μουσικής ή η βιομηχανία του YouTube; Η πλατφόρμα βίντεο που επισκέπτονται εκατομμύρια χρήστες καθημερινά για να ακούσουν και να δουν τα αγαπημένα τους τραγούδια, επιχειρεί να προωθήσει ένα μοντέλο «συνδρομών». Συγκεκριμένα, η εταιρεία προσπαθεί να επιβάλει νέους κανονισμούς, κατά τους οποίους οι μεγάλες εταιρείες θα πρέπει να πληρώνουν συνδρομή αν θέλουν τα βίντεο τους να είναι διαθέσιμα στο κοινό.

Ο Robert Kyncl, υπεύθυνος περιεχομένου της πλατφόρμας, είπε στους Financial Times πως είναι θέμα ημερών να αλλάξει το YouTube, ενώ οι κανονισμοί θα ισχύουν για όλους.

Οι μεγάλες εταιρείες, Universal, Sony και Warner, έχουν ήδη συμφωνήσει.

Τι γίνεται, όμως, με τους ανεξάρτητους παραγωγούς;

Όλα δείχνουν πως ονόματα όπως Adele, Arctic Monkeys και Radiohead δεν θα εμφανίζονται πια στις επιλογές.

Η Alison Wenham, εκπροσωπώντας τους ανεξάρτητους παραγωγούς, δήλωσε πως η Google (που έχει εξαγοράσει το YouTube) προσπαθεί να «φιμώσει» την ανεξάρτητη μουσική, αλλά θα κάνουν τα πάντα για να μη περάσει.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε πως προσπαθούν να προσφέρουν στον χρήστη μια μοναδική μουσική εμπειρία και προσθέτοντας χαρακτηριστικά συνδρομής, θα δώσουν νέες πηγές εσόδων και στους παραγωγούς εκτός από την πλατφόρμα.

Διαβάστε ακόμα:

H Disney πληρώνει 950 εκατ. δολάρια για να μπει στο Youtube

Τα 10 δημοφιλέστερα videos στο YouTube

Πόσο απειλεί το YouTube το μέλλον της τηλεόρασης