Έρχονται τα αυτοκίνητα που θα…μιλάνε!

Έρχονται τα αυτοκίνητα που θα…μιλάνε!

Η συνομιλία μεταξύ των οχημάτων θα μειώσει τα πιθανά ατυχήματα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αυξάνονται οι ελπίδες να αποφευχθούν πολλά μελλοντικά ατυχήματα στο δρόμο. Σύμφωνα με αξιωματούχους των μεταφορών στις ΗΠΑ, υπάρχει πρόταση οι κατασκευαστές αυτοκίνητων να υιοθετήσουν εκείνη την τεχνολογία που θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να μιλούν μεταξύ τους.

Παρ’ ότι πολλά αυτοκίνητα είναι ήδη συνδεδεμένα με συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέχρι στιγμής τα συστήματα αυτά είχαν την ικανότητα να λαμβάνουν πληροφορίες και να μεταδίδουν μετρήσεις, χωρίς ικανότητα διαλόγου με τον οδηγό.

Μέσω ραδιοφωνικού αναμεταδότη, θα δίνεται ανά πάσα στιγμή η θέση ενός οχήματος, η ταχύτητα και άλλα δεδομένα. Τα αυτοκίνητα θα λαμβάνουν την ίδια πληροφόρηση από όλα οχήματα, και ο υπολογιστής του οχήματος θα αποτρέπει τον οδηγό από μια πιθανή σύγκρουση.

Διαβάστε ακόμη: Τα προβλήματα των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό

Επίσης στο μέλλον, το αυτοκίνητό σας θα μπορεί έτσι, όχι μόνο να εντοπίζει τα επερχόμενα οχήματα στον αυτοκινητόδρομο, αλλά και να υπολογίζει με ακρίβεια το χρόνο της καθυστέρησής σας λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης. Αυτό θα καθίσταται δυνατό χάρη στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ οχημάτων που θα διαθέτουν καινοτόμα συστήματα, που συνδυάζουν περισσότερα από 50 εξελιγμένα ηλεκτρονικά μέσα και τηλεπικοινωνιακές μεθόδους, τα οποία περιλαμβάνουν σύνδεση με δίκτυο δορυφόρων και τεχνολογία αυτόματου πιλότου.

Μεταξύ άλλων, το καινοτόμο σύστημα θα επιτρέπει στον οδηγό να συμβουλεύεται τα e-mails του εν κινήσει και να εντοπίζει από μόνο του ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, χάρη στο δορυφορικό δίκτυο.

Βίντεο: Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα παρκάρει μόνο του