Αίσιο τέλος στην ομηρεία σε σχολείο της Ρωσίας

Αίσιο τέλος στην ομηρεία σε σχολείο της Ρωσίας

Η ρωσική αστυνομία κατάφερε να «εξουδετερώσει» τον ένοπλο μαθητή που εισέβαλε σε γυμνάσιο και κράτησε όμηρους τους μαθητές.

Αίσιο τέλος είχε η πρωινή περιπέτεια που έλαβε χώρα σε γυμνάσιο στα περίχωρα της Μόσχας, η οποία «ξύπνησε» μνήμες από την τραγική ομηρεία του σχολείου του Μπεσλάν τον Σεπτέμβριο του 2004.

Ο ένοπλος που εισέβαλε στο σχολείο αφού πυροβόλησε και σκότωσε έναν αστυνομικό κι έναν καθηγητή, κράτησε περισσότερους από 20 μαθητές ως ομήρους, προτού η αστυνομία να καταφέρει να τον «εξουδετερώσει» και να απελευθερώσει τους ομήρους.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας την οποία επικαλέσθηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ ανέφερε ότι, με βάση τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης είναι μαθητής του σχολείου αυτού και ήθελε να εκδικηθεί τον καθηγητή της Γεωγραφίας. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι στον αφοπλισμό του δράστη βοήθησε και ο πατέρας, ο οποίος έκανε διαπραγματεύσεις με το γιο του μαζί με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ένας εκπρόσωπος της ρωσικής επιτροπής έρευνας, ο Βλαντίμιρ Μαρκίν, δήλωσε ότι ο δράστης είναι ένας «εξαιρετικός μαθητής» ότι ήταν «ψυχολογικά φορτισμένος» και πρόσθεσε ότι τα κίνητρά του θα αποσαφηνιστούν στη διάρκεια της έρευνας. Το δυο όπλα που είχε μαζί του, μια καραμπίνα και ένα τουφέκι μικρού διαμετρήματος, ήταν καταχωρημένα στο όνομα του πατέρα του.

Το περιστατικό αυτό έρχεται τέσσερις μόλις ημέρες πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, για τους οποίους η ρωσική κυβέρνηση έχει δηλώσει πως λαμβάνει εξαιρετικά μέτρα ασφαλείας, μετά και από τα  πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στην πόλη του Βόλγκογκραντ.

Διαβάστε ακόμη: Διεθνής ανησυχία για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία