Αισιόδοξος ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για την ελληνική οικονομία

Αισιόδοξος ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για την ελληνική οικονομία

Την πρόθεσή της να συμμετάσχει σε διαγωνισμό της ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε η ΜΕΤΚΑ.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος μίλησε τη Δευτέρα το απόγευμα στην εκπομπή Closing Bell, στο αμερικανικό δίκτυο CNBC και ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.  Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ομώνυμου Ομίλου, υπάρχει βελτίωση των επίσημων μεγεθών που αντανακλούν τη δημοσιονομική εξυγίανση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τη μείωση του ελλείμματος στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών.

Ακόμα όμως η κατάσταση της πραγματικής οικονομίας εξακολουθεί να είναι δυσχερής, λόγω της συρρίκνωσης της κατά περισσότερο από 25% τα τελευταία 4 χρόνια, σύμφωνα με τον επιχειρηματία.

Σχετικά με την στρατηγική του ομίλου στη κρίση και για το πώς κατάφερε να επιβιώσει, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος αναφέρθηκε στον έγκαιρο προσανατολισμό της εταιρείας στο εξωτερικό και στη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου του Ομίλου, που τον διατήρησαν στη θέση του ως ο μεγαλύτερος μεταλλουργικός και ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς Ομίλους της χώρας.

Ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που δημιούργησε η κρίση, με έμφαση στη δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση, αλλά και στο γεγονός ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν και «σήμερα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, ωστόσο οι δυνατότητες χρηματοδότησης που έχουν εξακολουθούν να είναι πολύ περιορισμένες. Περιμένουμε ότι η χρηματοδότηση αυτή θα αυξηθεί και βεβαίως περιμένουμε ότι τα επιτόκια θα αρχίσουν επιτέλους να μειώνονται, επειδή εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλά.»

ΜΕΤΚΑ: Ολοκλήρωσε την κατασκευή μονάδας στην Τουρκία

ΜΕΤΚΑ: Ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συμμετάσχει σε διαγωνισμό της ΑΔΜΗΕ
Την πρόθεσή της να συμμετάσχει, είτε η ίδια αυτοτελώς είτε ως μέλος σύμπραξης επιχειρήσεων, στον διαγωνισμό που προκήρυξε η AΔΜΗΕ ΑΕ για το έργο “Σύνδεση των Κυκλάδων με το ελληνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας” ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών η εταιρεία ΜΕΤΚΑ.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού (με αριθμό Διακήρυξης ΔΑΠΜ- 41303) είναι η 15.10.2013 ή σε περίπτωση αναβολής η νέα ημερομηνία που θα καθορισθεί. Ως προϋπολογισμός δαπάνης για τον εν λόγω διαγωνισμό ορίζεται ποσό από 13.500.000 ευρώ έως 240.700.000 ευρώ, ανάλογα με τις ομάδες έργων στις οποίες θα διαγωνισθεί η εταιρεία.