Εσείς κατεβάσατε την εφαρμογή του Τομ Χανκς;

Εσείς κατεβάσατε την εφαρμογή του Τομ Χανκς;

Το νέο app με την υπογραφή του ηθοποιού θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν με μια... γραφομηχανή.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Τομ Χανκς είχε αναφέρει στις συνεντεύξεις του πόσο του αρέσουν οι παραδοσιακές γραφομηχανές, και πόσο προτιμά να γράφει σε αυτές παρά σε έναν υπολογιστή.

Από την άλλη δεν είναι ενάντια στη τεχνολογία, το αντίθετο μάλλον – αφού έχει ενεργό ρόλο στα social media και ψάχνει μανιωδώς τα νέα gadgets.

Όλα αυτά τον έκαναν να δημιουργήσει μαζί με την Apple ένα «πληκτρολόγιο» με την υπογραφή του.

«Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 αγόρασα μια γραφομηχανή – αρκετά μικρή για να μπορώ να τη μεταφέρω στα ταξίδια μου και αρκετά ανθεκτική για να αντέχει τον βάναυσο ξυλοδαρμό από τα δάχτυλά μου» γράφει ο Χανκς στην εισαγωγική σελίδα της εφαρμογής, ενώ συνεχίζει λέγοντας «γράφω χωρίς να νοιάζομαι για τα λάθη, την ανόητη σύνταξη και την κακή ορθογραφία, διότι η αίσθηση και ο ήχος της γραφομηχανής είναι τόσο ευχάριστος σε σημείο που τίποτε δε θα μπορούσε να τον αναπαραγάγει – Μέχρι τώρα! Ιδού, το Hanx Writer. Η εφαρμογή που παρέχει την ευκολία και την ταχύτητα ενός ipad με τον ήχο και τον ρυθμό μιας χειροκίνητης γραφομηχανής. Με το Hanx Writer, θα ακούτε το ρυθμό της δουλειάς σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο delete για να διορθώσετε τα λάθη σας ή να το αγνοήσετε. Να είστε τολμηροί και άφοβοι!»

Η εφαρμογή, δίνει στο χρήστη την ψευδαίσθηση πως γράφει σε μια παραδοσιακή γραφομηχανή, με τον ήχο που έκαναν τα πλήκτρα και η αλλαγή σειράς, αλλά και νέα στοιχεία όπως το «delete» που μία κανονική γραφομηχανή δεν παρέχει. Μέσω Bluetooth το app συνδέεται και με εξωτερικά πληκτρολόγια.

Επιπλέον, υπάρχουν και 3 εναλλακτικές αναβάθμισης: το Hanx 707 ($2.99) σου παρέχει περισσότερα από ένα ανοικτά αρχεία, μπλε και κόκκινες κορδέλλες (γραμματοσειρές) και χρωματική επιλογή για το background της σελίδας. Με Hanx Golden Touch ($2.99) εισάγεις και φωτογραφίες. Τέλος το Writer’s Block Bundle ($4.99) σου προσφέρει όλο το πακέτο.

Ο ηθοποιός ανέβασε πριν μερικές μέρες μια φωτογραφία από την Αντίπαρο παρουσιάζοντας μας την εφαρμογή.

Έτοιμοι για μπανγκ-μπανγκ & κλακ κλακ, λοιπόν;

@AppStore cause I find it's like music that spurs along the creative urge. Bang bang clack-clack-clack puckapuckapuckapucka… #HanxWriter— Tom Hanks (@tomhanks) August 14, 2014
@AppStore cause I find it's like music that spurs along the creative urge. Bang bang clack-clack-clack puckapuckapuckapucka… #HanxWriter— Tom Hanks (@tomhanks) August 14, 2014
@AppStore cause I find it’s like music that spurs along the creative urge. Bang bang clack-clack-clack puckapuckapuckapucka… #HanxWriter— Tom Hanks (@tomhanks) August 14, 2014

Διαβάστε ακόμα:

Ρεκόρ Γκίνες από το «ελληνικό» πληκτρολόγιο Fleksy

Ένα πληκτρολόγιο τύπου Blackberry για το iPhone