Ποιος θα έδινε 7 εκατ. δολάρια για μετοχές του Twitter;

Ποιος θα έδινε 7 εκατ. δολάρια για μετοχές του Twitter;
epa05032956 Jack Dorsey, co-founder and CEO of Twitter and of mobile payments company Square, does an interview after the start of trading of Square on the New York Stock Exchange (NYSE) in New York, New York, USA, 19 November 2015. EPA/ANDREW GOMBERT

Πάντως ο CEO της εταιρείας το έκανε, και το γιόρτασε μέσω του λογαριασμού του.

Μπορεί το Twitter να μην τα πήγε καθόλου καλά ως προς τα κέρδη το τελευταίο τρίμηνο, αλλά ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Τζακ Ντόρσεϊ συνεχίζει να πιστεύει στην εταιρεία.

Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, αγόρασε επιπλέον 425.000 μετοχές καταβάλλοντας συνολικά 7 εκατομμύρια δολάρια.

Και αυτό που έγραψε στο Twitter συνοψίζει τη διάθεσή του: “#LoveTwitter”

Η αγορά μετοχών εκ μέρους του Ντόρσεϊ είναι μια συμβολική χειρονομία που στόχο έχει να δείξει στους επενδυτές ότι υπάρχει ακόμα δυναμικό σε μια εταιρεία που οι επικριτές της λένε ότι δεν έχει κάνει αρκετά για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού.

Από τότε που επέστρεψε στην εταιρεία που συνίδρυσε, ο Ντόρσεϊ έχει υποσχεθεί να εξορθολογίσει τα πράγματα βάσει νέων προτεραιοτήτων.

Όμως, οι μετοχές δεν έχουν πάει προς τα πάνω, παρόλο που η ομάδα του έχει παρουσιάσει νέα προϊόντα και λειτουργίες, και έχει υποσχεθεί να κινηθεί ταχύτερα στο θέμα της βελτίωσης της ασφάλειας χρηστών.

Τα στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο έδειξαν μέτρια αύξηση χρηστών και πτώση στη διαφήμιση. «Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, αναμένουμε η αύξηση των διαφημιστικών εσόδων να συνεχίσει να υπολείπεται της αύξησης του κοινού το 2017» είπε η εταιρεία. «Η αύξηση των διαφημιστικών εσόδων θα δεχτεί περαιτέρω τον αντίκτυπο απ’ τον εντεινόμενο ανταγωνισμό για δαπάνες για ψηφιακές διαφημίσεις».

Το ενδιαφέρον με την αγορά των μετοχών από τον Ντόρσεϊ την προηγούμενη εβδομάδα είναι ότι αυτές οι μετοχές μπορεί κάποτε να είχαν υπάρξει δικές του. Το 2015, είχε ανακοινώσει ότι θα έδινε το ένα τρίτο των μετοχών του στο μετοχικό pool των εργαζομένων της Twitter, με στόχο «να επανεπενδύσουμε άμεσα στους ανθρώπους μας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ο Ντόρσεϊ πλέον κατέχει πάνω από 30,5 εκατομμύρια κοινές μετοχές της Twitter.

Διαβάστε ακόμη: Το Twitter αλλάζει