ESM: Καμιά συμμετοχή σε σχέδιο επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών

ESM: Καμιά συμμετοχή σε σχέδιο επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών

Επίσημη διάψευση δημοσιευμάτων του Tύπου.

Διαψεύδει μέσω εκπροσώπου του ο ESM σενάρια που έκαναν την εμφάνισή τους στον ελληνικό Τύπο και έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ESM σε ένα σχέδιο επέμβασης υπέρ των τραπεζών.

«Ο ESM παρακολουθεί πολύ στενά τις τελευταίες εξελίξεις στον ελληνικό χρηματοπιστωτικό κλάδο στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του ως ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας», αναφέρεται σε ανακοίνωση εκπροσώπου του ευρωπαϊκού θεσμού.

Όπως επισημαίνει ακόμη, «ωστόσο, τα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι ο ESM συμμετέχει στις προπαρασκευαστικές εργασίες για πιθανό σχέδιο επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών, είναι λανθασμένα».

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Εξετάζεται η εγγύηση Δημοσίου σε κόκκινα δάνεια

Τη δημιουργία ενός Σχήματος Προστασίας Ενεργητικού (Asset Protection Scheme-APS) εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση, με αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Οικονομικών να διευκρινίζουν πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για Bad Bank.

Τις σχετικές προτάσεις έχει διατυπώσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναφέρουν πληροφορίες χωρίς να δίνονται επί του παρόντος περισσότερες λεπτομέρειες καθώς το όλο ζήτημα τελεί ακόμα υπό διερεύνηση.

Σημειώνεται πάντως, πως η συγκεκριμένη ενδεχόμενη παρέμβαση αποτελεί μόνο «μικρό κομμάτι»- όπως τονίζεται από αρμόδιες πηγές- της συνολικής στρατηγικής της κυβέρνησης για το κομμάτι των κόκκινων δανείων

Διαβάστε επίσης:

Κρατικές εγγυήσεις για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών