Έσπασε τα «ταμεία» το νέο σούπερ μαρκετ της Amazon

Έσπασε τα «ταμεία» το νέο σούπερ μαρκετ της Amazon
Photo:

To πρώτο σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία της Amazon άνοιξε τις πόρτες του σημειώνοντας τεράστια επιτυχία από τις πρώτες κιόλας ώρες λειτουργίας του.

Τεράστια πλήθη μαζεύτηκαν στα εγκαίνια του πρώτου σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία, Amazon Go που θέλησαν να δοκιμάσουν το νέο αυτό πρωτοποριακό σύστημα. Μάλιστα, το κατάστημα της Amazon θύμιζε αντίστοιχο της Apple, όταν κυκλοφορεί ένα νέο iPhone.

Μάλιστα, η επιτυχία της λειτουργίας του μαγαζιού ήταν τόσο μεγάλη, που μέχρι τις 8 το πρωί, οι εργαζόμενοι του καταστήματος έπρεπε να ανανεώσουν τα αποθέματα από κούπες και τσάντες με το σύνθημα του μαγαζιού, καθώς είχαν ήδη γίνει ανάρπαστες από το κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πελάτες του καταστήματος πρέπει να έχουν λογαριασμό στην Amazon προκειμένου να πληρώνουν ηλεκτρονικά τις αγορές τους, να διαθέτουν πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και να έχουν «κατεβάσει» στα κινητά τους την εφαρμογή του Amazon Go. Επιπλέον, κατά την είσοδό τους στο κατάστημα, μπορούν να σκανάρουν την εφαρμογή στα ειδικά μηχανήματα και στη συνέχεια να πάρουν ό,τι θελήσουν έχοντας το ελέυθερο να φύγουν όποτε το θελήσουν. Κατά την έξοδό τους από το μαγαζί, η Amazon θα γνωρίζει τι έχουν λάβει και θα χρεώσει τον λογαριασμό τους ανάλογα με τις αγορές τους.

Και παρόλο που το Amazon Go, είναι πλήρως εξοπλισμένο με κάμερες παρακολούθησης, αισθητήρες και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, σημειώθηκε ήδη το πρώτο περιστατικό «κλοπής», η οποία όπως διαπιστώθηκε δεν ήταν καν εκούσια. Συγκεκριμένα, μία πελάτισσα η Ντέιρντρε Μπόσα, έφυγε από το κατάστημα χωρίς να χρεωθεί για ένα γιαούρτι που αγόρασε, όπως κοινοποίησε η ίδια στο Twitter. «Νομίζω πως μόλις έκλεψα το μαγαζί; Το Amazon Go δεν με χρέωσε για το γιαούρτι μου».

Η Amazon δεν ταράχθηκε ιδιαίτερα από το περιστατικό, καθώς η αντιπρόεδρός της δήλωσε «Πρώτα από όλα, ας θεωρήσουμε ότι το γιαούρτι είναι κερασμένο από εμάς. Τέτοια περιστατικά όπου το σύστημα κάνει λάθος, συμβαίνουν τόσο σπάνια που δεν μπήκαμε καν στον κόπο να φτιάξουμε κάποια υπηρεσία για να δηλώνονται. Σε περίπτωση πάντως που συμβεί ένα τέτοιο λάθος, μπορούμε είτε να το διορθώσουμε, είτε να απολαύσετε το πρωινό σας κερασμένο από εμάς».