Έσπασε το «φράγμα» των 10.000 δολαρίων το Bitcoin

Έσπασε το «φράγμα» των 10.000 δολαρίων το Bitcoin

Από τα 12 δολάρια τo 2009, στα 10.10.690 σήμερα. Το bitcoin έχει πλουτίσει, αλλά και προβληματίσει αναλυτές, επιχειρηματίες και επενδυτές σε όλον τον κόσμο.

Την Τρίτη το βράδυ, η αξία ενός Bitcoin ξεπέρασε τα 10.000 δολάρια. Πρόκειται για μία αξιοσημείωτη τιμή, δεδομένου ότι πριν πέντε χρόνια, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το κρυπτονόμισμα είχε αξία μόνο 12 δολάρια. Συγκεκριμένα, σήμερα η τιμή του έφτασε τα 10.690,16 δολάρια.

Τα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του, το Bitcoin κατάφερε να δημιουργήσει πολλές αισιόδοξες συζητήσεις σχετικά με το πώς θα διαταράξει τα συμβατικά δίκτυα πληρωμών, όπως η MasterCard ή η Western Union. Αλλά σχεδόν εννέα χρόνια μετά τη δημιουργία του, υπάρχουν ελάχιστα σημάδια να γίνει μια βασική τεχνολογία. Λίγοι άνθρωποι έχουν Bitcoins κι ακόμη λιγότεροι το χρησιμοποιούν καθημερινά για τις ηλεκτρονικές τους πληρωμές.

Διαβάστε επίσης: Η τρομακτική ποσότητα ενέργειας που ξοδεύεται για την εξόρυξη Bitcoins

Από την άλλη, οι σκεπτικιστές κάνουν λόγο για μια κλασική κερδοσκοπική «φούσκα» που δεν σχετίζεται με την πραγματική δραστηριότητα στην αγορά ή την οικονομία. Ωστόσο, από την αρχή του έτους, το κρυπτονόμισμα καταγράφει άνοδο 940%, εν μέσω αυξημένης ζήτησης από θεσμικούς για κρυπτονομίσματα, καθώς διευρύνεται η χρήση του.

Διαβάστε επίσης: Πρόβλεψη επενδυτών: «Εύκολα το Bitcoin μπορεί να φτάσει τα 40.000 δολάρια»!