«Έσπασε» το βραχιολάκι και απέδρασε ο υπόδικος για Siemens και εξοπλιστικά τραπεζίτης Κλοντ Οσβάλντ

«Έσπασε» το βραχιολάκι και απέδρασε ο υπόδικος για Siemens και εξοπλιστικά τραπεζίτης Κλοντ Οσβάλντ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης φέρεται να παραβίασε τους όρους για κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Ο τραπεζίτης Κλοντ Όσβαλντ, υπόδικος για οικονομικά εγκλήματα σχετιζόμενα με τις υποθέσεις των εξοπλιστικών και τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της Siemens, φέρεται σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να παραβίασε τους όρους για κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η παραβίαση έγινε γνωστή καθώς ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ, ότι μετά την παρουσία του σε δικαστήριο, όπου εκδικάζεται σχετική υπόθεση, ο κατηγορούμενος κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού -το γνωστό «βραχιολάκι» και έκτοτε αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις, επέστρεψε σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο. «Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε. Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Ελβετός τραπεζίτης είχε συλληφθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ελλάδας σε βάρος του.

Το πρώην τραπεζικό στέλεχος στην Dresden Bank και στη συνέχεια στη BNP PARISBAS κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες για την προμήθεια πυροβόλων από τη γερμανική WEGMANN, καθώς και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική Ericsson και τη βραζιλιάνικη Embraer. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Όσβαλντ φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που εμπλέκεται στο ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος σε αριθμό μιζών, ενώ ήταν προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου Φάνη Λυγινού.