Η εταιρία Παπαδοπούλου χορηγός στην έκθεση «Ο Δρόμος του Εμπορίου»

Η εταιρία Παπαδοπούλου χορηγός στην έκθεση «Ο Δρόμος του Εμπορίου»

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 19.00.

Η Χριστίνα Μόραλη προσκαλεί το θεατή να γίνει περιηγητής του «δρόμου του εμπορίου» που λέγεται ότι ξεκινούσε από την περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται η γκαλερί και έφτανε μέχρι τον Πειραιά.

Στη νέα της αυτή δουλειά, η δημιουργός αποτυπώνει  την ιδέα αυτή στα κεραμικά της έργα δημιουργώντας φόρμες γνώριμες  που σχετίζονται με το εμπόριο. Παράλληλα, με πηγή έμπνευσης το ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, καθώς και αφίσες και συσκευασίες της εταιρίας από το 1930 κι έπειτα, φιλοτεχνεί για ακόμη μία φορά κεραμικά έργα από πορσελάνη αναδεικνύοντας την ιστορία, την παράδοση και την ελληνικότητα της εταιρίας.

Η Χριστίνα Μόραλη είναι η πρώτη δημιουργός στον ελληνικό χώρο του  design, που δημιουργεί από το 1993 ολόκληρη σειρά κεραμικών έργων σχετικά με γνώριμα ελληνικά βιομηχανικά προϊόντα δίνοντάς τους χρήση.

Η Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. στηρίζει τις τέχνες και τα γράμματα, ενθαρρύνει και αναδεικνύει τα αξιόλογα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου που συμβάλλουν στην πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου. Η συγκεκριμένη χορηγία έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ενεργειών που υλοποιεί η εταιρία για τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία με σκοπό να ανταποδώσει στους ‘Έλληνες καταναλωτές μέρος της αγάπης και της εμπιστοσύνης που της δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια.

Την έκθεση «Ο Δρόμος του Εμπoρίου» μπορείτε να επισκεφθείτε στη γκαλερί της Ελένης Μαρνέρη, η οποία βρίσκεται στη διεύθυνση Λεμπέση 5-7 & Πορινού 16, Μακρυγιάννη (metro Ακρόπολη). Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.elenimarneri.com.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Civitas:

Σίσσυ Βουργανά, Τ.: +30 219 9991921 / 210 6852400 (ext. 221), M.:+30 6972 770832, e-mail: s.vourgana@civitas.gr