DHI: Η ελληνική «επανάσταση» στον κλάδο της μεταμόσχευσης μαλλιών

DHI: Η ελληνική «επανάσταση» στον κλάδο της μεταμόσχευσης μαλλιών

Ο Γιώργος Κοτταρίδης μιλά για την εταιρεία, το ευρύ παγκόσμιο δίκτυό της και την τεχνογνωσία της που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες γιατρούς στο εξωτερικό.

Οι ιατρικές επιστήμες που έχουν να κάνουν με την αισθητική ήταν ανέκαθεν δημοφιλείς, πολλώ δε μάλλον σήμερα που οι διαδικασίες έχουν απλουστευτεί και τα κόστη έχουν υποχωρήσει σημαντικά. Πλαστικές επεμβάσεις, αλλά και η εμφύτευση μαλλιών βρίσκονται ψηλά στη λίστα όσων θέλουν να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση και να αναπτερώσουν το ηθικό τους. Ειδικά δε στη δεύτερη περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να ψάξουν και πολύ αφού  το μόνο ολοκληρωμένο και πιστοποιημένο σύστημα μεταμόσχευσης μαλλιών παγκοσμίως συνιστά πατέντα ελληνική!

Η DHI θεωρείται πρωτοπόρος στον κλάδο της και την εμπιστεύονται σημαντικές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων, ο πρίγκιπας του Κατάρ, αλλά και ο Ινδός δισεκατομμυριούχος της χαλυβουργίας Αρσέλορ Μιτάλ. Εδώ και 44 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την έρευνα, τη διάγνωση και τη θεραπεία της τριχόπτωσης.

Η DHI δημιουργήθηκε  το 1970 από τον Κωνσταντίνο Γιώτη στο Paolo Alto της  California και σήμερα διαθέτει κλινικές σε 50 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ μέχρι το τέλος του 2015 προγραμματίζεται το άνοιγμα νέων κλινικών σε Μαδρίτη, Μόσχα, Νέα Υόρκη, Τζακάρτα, Στοκχόλμη, καθώς και άλλων δέκα κλινικών σε Ινδία και Αυστραλασία.

Η καινοτομία του DHI Total Care System συνίσταται στο γεγονός ότι η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται χωρίς την αφαίρεση δέρματος από το πίσω μέρος του κεφαλιού, με 100% φυσικό αποτέλεσμα καθώς και την μεγίστη δυνατή πυκνότητα ανά περιστατικό. Ενδεικτικό είναι πως τα τελευταία 5 χρόνια η κρίση έχει οδηγήσει σε αύξηση της τάξης του 30% σε άλλες μορφές αλωπεκίας, καθώς και στην γυναικεία τριχόπτωση που μπορεί να σχετίζονται το στρες το άγχος και άλλους ψυχογενείς παράγοντες.

Ο Γιώργος Κοτταρίδης, Υπεύθυνος Ανάπτυξης των κλινικών  DHI σε Λονδίνο, Γλασκώβη και Μάντσεστερ μιλά στο FortuneGreece.com για την εταιρεία που έφερε την επανάσταση στο κομμάτι της μεταμόσχευσης μαλλιών χαρίζοντας σε χιλιάδες ανθρώπους όμορφη εξωτερική εμφάνιση και αυτοπεποίθηση.

 

Κύριε Κοτταρίδη μιλήστε μας για τα πρώτα βήματα της DHI, αλλά και για τη «μαγική συνταγή» που κατέστησε τον όμιλο στην πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς στην ιατρική αποκατάστασης μαλλιών.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1970 από το θείο μου Κωνσταντίνο Γιώτη στο Paolo Alto της  California. Μετανάστης ακόμα στην Αμερική είχε δει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει το αντικείμενο τις αποκατάστασης των μαλλιών (αφού και ο ίδιος είχε πρόβλημα τριχόπτωσης και έχει κάνει αρκετά σταδία μεταμοσχεύσεων έως τώρα στο κεφάλι του) σε άνδρες και γυναίκες και πίστεψε σε αυτό, ώστε να αφιερώσει όλη του την ζωή. Το 1977 έφερε την τεχνογνωσία πίσω στην πατρίδα του, την Ελλάδα, και σε όλη την Ευρώπη και με την βοήθεια της αδελφής του Βίκυς και του κουνιάδου του Κωνσταντίνου Κοτταρίδη κατάφεραν από κοινού να διαγράψουν μια μοναδική πορεία στο χώρο της ιατρικής αποκατάστασης  των μαλλιών.

Το βασικό συστατικό τις επιτυχίας είναι η αγάπη και η αφοσίωση του κ. Γιώτη στο αντικείμενο, αφού η εταιρία ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την έρευνα, διάγνωση και θεραπεία της τριχόπτωσης  για 44 και πλέον χρόνια! Ο κύριος Γιώτης είναι ο εμπνευστής του DHI Total Care System της DHI Technique και της DHI Academy, που έχει ως σκοπό να προσφέρει τις καλύτερες και νεότερες τεχνολογίες και όλοι οι πελάτες της DHI να έχουν τα καλυτέρα δυνατά αποτελέσματα σε κάθε προστατικό σε όλο το κόσμο. Αν και δεν είναι ιατρός έχει, ωστόσο, προσκληθεί σε αμέτρητα ιατρικά συνέδρια  σε όλο τον κόσμο προκειμένου να μιλήσει για τις ευρεσιτεχνίες και τις καινοτομίες της εταιρίας.

Ενώ το brand είναι ευρέως γνωστό, ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η εταιρεία είναι ελληνικών συμφερόντων. Πώς και δεν επιδιώξατε να προβάλλετε την ελληνική της ταυτότητα;

Δεν θα έλεγα ότι ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η εταιρία είναι ελληνικών συμφερόντων. Στην πραγματικότητα οποιοσδήποτε ασχολείται με την μεταμόσχευση μαλλιών στην Ελλάδα γνωρίζει ότι η εταιρία είναι ελληνική. Η DHI έχει εκπαιδεύσει πάνω από 120 γιατρούς στο αντικείμενο της μεταμόσχευσης μαλλιών και φυσικά ένας πολύ μεγάλος αριθμός από τους γιατρούς και τις εταιρίες που ασκούν σήμερα αυτό το επάγγελμα, οφείλουν κατά πολύ την ύπαρξη τους στην DHI.

Η εταιρία είναι ευρέως γνωστή και στο εξωτερικό, ειδικά σε χώρες όπως η Γαλλία και η Αγγλία στις οποίες η εταιρία έχει παρουσία για πάνω από 20 χρόνια, αλλά και σε άλλες χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και η Ινδία, όπου οι πελάτες μας επιζητούν τους Έλληνες γιατρούς λόγω της ειδίκευσης τους και της πολύ υψηλής ιατρικής κατάρτισης τους.

Σε πόσες χώρες διαθέτετε κέντρα και σε ποιες αγορές  υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση;

Έχουμε κλινικές σε 50 πόλεις σε όλο το κόσμο με 6 κλινικές στην Μεγάλη Βρετάνια, 16 κλινικές στην Ινδία, 5 κλινικές στην Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Τουρκία, το Μαρόκο, τις Φιλιππίνες, την Βουλγαρία, τη Δανία, τη Νορβηγία κα. Η ζήτηση είναι αυξημένη σχεδόν σε όλες τις χώρες που έχουμε παρουσία αλλά η μεγαλύτερη ζήτηση θα έλεγα ότι παρουσιάζεται κυρίως σε Ινδία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Τουρκία και Ελλάδα.

Μέχρι το τέλος του 2015 προγραμματίζουμε το άνοιγμα νέων κλινικών σε Μαδρίτη, Μόσχα, Νέα Υόρκη, Τζακάρτα, Στοκχόλμη καθώς και άλλες 10 κλινικές σε Ινδία και Αυστραλασία.

Πώς αποτιμάται η οικονομική πορεία του ομίλου στον ισολογισμό του 2013;

Σαν ιδιωτική εταιρία δεν αποκαλύπτουμε τα οικονομικά στοιχειά του ομίλου, αλλά ενδεικτικά μπορώ να σας πω ότι μόνο το 2013 οι κλινικές μας παγκοσμίως πραγματοποίησαν πάνω από 4.800 περιστατικά, με αύξηση άνω του 35% σε σχέση με το 2012.

Τι είδους μεθόδων χρησιμοποιείτε και σε τι διαφέρουν από αυτές των ανταγωνιστών σας;

Το DHI Total Care System είναι το μόνο ολοκληρωμένο και πιστοποιημένο σύστημα μεταμόσχευσης μαλλιών παγκοσμίως. Χωρίς την αφαίρεση δέρματος από το πίσω μέρος του κεφαλιού, 100% φυσικό αποτέλεσμα και την μεγίστη δυνατή πυκνότητα ανά περιστατικό, η DHI Technique μπορεί να δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα και χάρη στα ειδικά πρωτόκολλα που ακολουθούμε, όλα τα παραπάνω μπορούν να πραγματοποιηθούν σε όλες τις κλινικές DHI παγκοσμίως.

Η οικονομική κρίση είχε αναμφίβολα αντίκτυπο στην ψυχολογία των Ευρωπαίων, οδηγώντας στην αύξηση αρκετών ψυχοσωματικών παθήσεων. Η εταιρία σας είδε να αυξάνεται το πελατολόγιό της κατά το διάστημα αυτό;

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών μας είναι άτομα με ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία που ελάχιστες φορές μπορεί να επηρεαστεί άμεσα και σε μεγάλο βαθμό από ψυχοσωματικές παθήσεις. Παρόλα αυτά έχουμε δει τεράστια αύξηση της τάξης του 30% τα τελευταία 5 χρόνια σε άλλες μορφές αλωπεκίας καθώς και στην γυναικεία τριχόπτωση που μπορεί να σχετίζονται το στρες το άγχος κτλ.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση που κληθήκατε να αντιμετωπίσετε;

Δύσκολες περιπτώσεις αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα αφού το αντικείμενο μας είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και φυσικά αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο σημείο σε κάθε άνθρωπο, όπως είναι το τριχωτό της κεφαλής και ο ψυχολογικός παράγοντας. Μπορώ να σας πω όμως για μερικά πολύ απαιτητικά περιστατικά όπως αυτό που πραγματοποίησε μια από τις ομάδες μας σε τρία μέλη της οικογένεια του πρίγκιπα του Κατάρ, ο οποίος ήθελε να γίνει η επέμβαση στο προσωπικό του γιοτ και όχι σε κάποια κλινική και το οποίο είχε εξοπλίσει πλήρως, ώστε να έχει όλα τα απαραίτητα μηχανήματα για το περιστατικό.  Ή το περιστατικό το οποίο πραγματοποιήσαμε στην κλινική μας στο Λονδίνο στον Ινδό δισεκατομμυριούχο της χαλυβουργίας κύριο Μιτάλ, για τον οποίο κλείσαμε ολόκληρη την εξαώροφη κλινική μας για να πραγματοποιηθεί η επέμβαση του.

Τι προσόντα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να εργαστεί στην DHI;

Η εργατικότητα και η τιμιότητα είναι βασικά στοιχειά που αναζητά η εταιρία σε κάθε εργαζόμενο. Το αντικείμενο μας είναι ιδιαίτερο και αυτό που θέλουμε στην DHI είναι άτομα με αγάπη για αυτό που κάνουμε.

Ποια τα άμεσα σχέδια του ομίλου;

Στον προγραμματισμό μας για τα επόμενα δύο χρόνια έχουμε δώσει βάση σε δύο στόχους: Πρώτον  στην ανάπτυξη της DHI Academy, την σχολή που εκπαιδεύει ιατρούς και νοσηλευτές στο αντικείμενο της ιατρικής αποκατάστασης των μαλλιών και στην εισαγωγή της μεταμόσχευσης μαλλιών ως ιατρική πράξη σε κάποιο ελληνικό ή ξένο πανεπιστήμιο. Και δεύτερον στο άνοιγμα τουλάχιστον 15 νέων κλινικών σε Ασία, Αυστραλασία, Ευρώπη και Αμερική.

Διαβάστε ακόμη:

Η ΜΕΓΑ(λη) έκπληξη στο ελληνικό επιχειρείν

To καταξιωμένο διεθνώς ελληνικό PeoplePerHour

H ελληνική εταιρεία συνώνυμο της ανδρικής ένδυσης