Εθνική Ασφαλιστική: Σε εκκρεμότητα παραμένει η πώληση της

Εθνική Ασφαλιστική: Σε εκκρεμότητα παραμένει η πώληση της

Τα συμπληρωματικά στοιχεία της Exin και η θέση των Κινέζων της Fosun.

Σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμη η ολοκλήρωση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.  H Exin κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς όμως ο φάκελος για την έγκριση της συναλλαγής να θεωρείται ακόμη πλήρης. Σύμφωνα με ανακοίνωσης της, η εταιρεία ανέφερε ότι κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία στην ΤτΕ για να ολοκληρώσει τον φάκελο που υπέβαλε στις 10 Ιανουαρίου.

«Τόσο η διοίκησή μας όσο και οι επενδυτές παραμένουν, όπως πάντα, δεσμευμένοι στην ολοκλήρωση της απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Παραμένουμε προφανώς διαθέσιμοι και σε συνεχή συνεργασία για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, το συντομότερο δυνατό και νωρίτερα από την τελική προθεσμία» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Exin, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ομίλου.

Σημειώνεται ότι η 31η Ιανουαρίου δεν ήταν μία προθεσμία που είχε θέσει η ΤτΕ στην Exin για την ολοκλήρωση του φακέλου, αλλά μία προθεσμία που είχε θέσει η ίδια η εταιρεία. Σημειώνεται ότι από τη στιγμή που θα συμπληρωθεί ο φάκελος, θα απαιτηθεί διάστημα δύo μηνών μέχρι να μελετηθεί και να εγκριθεί από την ΤτΕ.

Στο μεταξύ, καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια, οι Κινέζοι της Fosun η οποία αναδείχθηκε δεύτερος προτιμητέος αγοραστής στον διαγωνισμό που διενέργησε η Εθνική Τράπεζα δηλώνουν «παρόντες υπό προϋποθέσεις».

Όπως αναφέρει το insider.gr, πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της κινεζικής επενδυτικής εταιρείας τονίζουν ότι «τo ενδιαφέρον της Fosun για την Εθνική Ασφαλιστική είναι ενεργό και οι εκπρόσωποι της εταιρείας είναι πρόθυμοι υπό προϋποθέσεις να συζητήσουν με την Εθνική Τράπεζα».

Σύμφωνα με πηγές της Exin, η εταιρεία κατέθεσε στην ΤτΕ έναν φάκελο 100 σελίδων στις 10 Ιανουαρίου ενώ προχθές κατατέθηκαν επιπλέον στοιχεία που της ζητήθηκαν και τα οποία έχουν να κάνουν με το προτεινόμενο σχήμα και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Πάντως πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας λένε ότι ο φάκελος δεν έχει ολοκληρωθεί.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, κατόπιν των πληροφοριών που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα για συζητήσεις με την Pimco και την Berkshire Hathaway, προκειμένου οι τελευταίες να συμμετέχουν στο deal, αναπληρώνοντας τα κεφάλαια που λείπουν από την πλευρά του Calamos Asset Managenent ο ιδρυτής του ομίλου Ματ Φέρφιλντ δήλωσε στο διεθνές περιοδικό «Reinsurance» ότι το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Ελλάδα προχωρά και δεν απειλείται.

«Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί. Δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η συμφωνία προγραμματίζεται να κλείσει στο τέλος του πρώτου τριμήνου 2018 και ότι είναι σχετικά φυσιολογικό να αλλάζει το χρονοδιάγραμμα μιας εξαγοράς.