Αίτημα αναστολής της καταβολής προστίμου των 38 εκατ. ευρώ από την ΣΕΚΑΠ

Αίτημα αναστολής της καταβολής προστίμου των 38 εκατ. ευρώ από την ΣΕΚΑΠ

Βασικό επιχείρημα αποτελεί το γεγονός ότι η εταιρία αγοράστηκε από τον όμιλο Σαββίδη το 2013, χωρίς να γνωρίζει την ύπαρξη σχετικής καταλογιστικής πράξης.

Το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής,επικύρωσε πρόστιμο 38 εκατομμυρίων στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, την οποία εξαγόρασε ο επιχειρηματίας Ιβαν Σαββίδης το 2013. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, η εταιρεία, εφόσον επιδοθεί η “ατομική ειδοποίηση πληρωμής”, θα προχωρήσει σε υποβολή ανακοπής κατά της απόφασης, σε αίτηση αναστολής και αίτημα προσωρινής διαταγής στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής.

Στόχος θα είναι να μην απαιτηθεί άμεσα, ή τουλάχιστον να παγώσει, η άμεση καταβολή του προστίμου των 38 εκατομμυρίων στην εταιρία ΣΕΚΑΠ το οποίο είχε επιβληθεί για τελωνειακές παραβάσεις για εξαγωγές του 2008.

Βασικό επιχείρημα αποτελεί το γεγονός ότι η εταιρία αγοράστηκε από τον όμιλο Σαββίδη το 2013, χωρίς να γνωρίζει αν  υπάρχει σχετική καταλογιστική πράξη. Επίσης επιχείρημα -νομικό- αποτελεί η τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση με την οποία απαλλάσσεται η σημερινή διοίκηση εταιρίας για χρέη προηγουμένων διοικήσεων αν δεν είχε γνώση αυτών όταν ανέλαβε.