Έτσι θα είναι το νέο Samsung Galaxy S10

Έτσι θα είναι το νέο Samsung Galaxy S10

Πότε θα κυκλοφορήσει και τι ανακοίνωσε, κατά λάθος, η εταιρεία.

Ποικίλες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν γύρω από τα νέα χαρακτηριστικά του επόμενου Samsung Galaxy S10, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει η εταιρεία στην επέτειο των δέκα ετών από το πρώτο μοντέλο.

Έως τώρα οι διαρροές υποστηρίζουν πως το νέο τηλέφωνο θα έχει ολοκαίνουργιο σχεδιασμό – καταργώντας τις στρογγυλεμένες πλευρές, θα περιλαμβάνει μηχανισμό αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός της οθόνης και θα έχει τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος, αν όχι τετραπλή όπως στα πρόσφατα μοντέλα που παρουσίασε.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφερθεί το επετειακό τηλέφωνο θα έρθει σε νέα πρωτότυπα χρώματα και θα είναι από τα πρώτα που θα περιλαμβάνουν δυνατότητα σύνδεσης 5G.

Πρόσφατα η εταιρεία επιβεβαίωσε άθελά της και την κατάργηση της εγκοπής στο επάνω μέρος της οθόνης αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο από όσους έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ice Universe, η εταιρεία διοργάνωσε μια κλειστή συνάντηση για 20 κορυφαίους επιχειρηματικούς συνεργάτες της μέσα στην εβδομάδα στο ξενοδοχείο Shenzhen Marriott στην Κίνα και σε αυτή επιβεβαιώθηκε πως εργάζεται πάνω σε νέου τύπου οθόνες χωρίς εγκοπή (notch) οι οποίες θα ενσωματώνουν τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, την κάμερα ακόμα και  τα ηχεία του κινητού.

Σύμφωνα με παρουσίαση που προβλήθηκε στην εν λόγω συνάντηση η Samsung θα συμπεριλάβει στις νέες οθόνες τέσσερις βασικές τεχνολογίες : FoD (Fingerprint on Display, HoD (Haptics on Display), SoD (sound on display) και UPS (Under Panel Sensors).

H FoD, προϋποθέτει ότι η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος θα είναι επί της οθόνης στο Galaxy S10 αλλά με μια διαφορά. Ενώ οι υπάρχουσες τεχνολογίες ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος είναι οπτικές (παίρνουν δηλαδή μια αναλυτική φωτογραφία του δακτυλικού σας αποτελέσματος) η νέα τεχνολογία της Samsung θα χρησιμοποιεί παλμούς υπερήχων οι οποίοι με την βοήθεια της αντήχησης θα δημιουργούν ένα πολύπλοκο κι εξαιρετικά ασφαλή 3D χάρτη του δακτυλικού σας αποτυπώματος.

Όσον αφορά την HoD ( Haptics on Display) θα προσφέρει πολλά περισσότερα από μια απλή απτική επικοινωνία (επικοινωνία μέσω της αφής) από αυτές που γνωρίζουμε σήμερα. Η νέα τεχνολογία θα δημιουργεί την αίσθηση πως υπάρχουν φυσικά κουμπιά στην οθόνη χωρίς να υπάρχουν, μια πολύ καλή λύση για gaming δηλαδή.

Όσον αφορά τον ήχο, η τεχνολογία SoD θα εξαλείψει την ανάγκη για σύνδεση σε εξωτερικά ηχεία αλλά θα χρησιμοποιεί την ίδια την οθόνη ως ενιαία γιγαντιαία επιφάνεια για τη εξαγωγή του ήχου.

Ωστόσο, η πιο συναρπαστική τεχνολογία από όλες είναι η UPS αφού θα επιτρέπει την τοποθέτηση εξαρτημάτων όπως ο φακός της κάμερας και ο αισθητήρας αναγνώρισης προσώπου πίσω από την οθόνη. Με τον τρόπο αυτό η κάμερα θα είναι μεν κρυμμένη αλλά θα μπορεί να λειτουργεί μέσα από το γυαλί όταν το κινητό βρίσκεται σε χρήση.

Σημειώνεται πως το νέο smartphone της Samsung αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2019, ενώ η πρώτη του παρουσίαση  θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στο Mobile World Congress 2019 (MWC 2019).