Eurobank: Έμφαση στην στήριξη των startups

Eurobank: Έμφαση στην στήριξη των startups

«Έχουμε 185 νέους επιχειρηματίες και 54 εταιρείες με πάνω από 2 εκατ. ευρώ τζίρο που ήδη λειτουργούν", επισήμανε ο M. Βλασταράκης. 

Έμφαση στις πρωτοβουλίες της Eurobank για την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, μέσω της στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων (startups), έδωσε ο γενικός διευθυντής Μarketing, Eταιρικής Eπικοινωνίας και Πελατειακών Σχέσεων του ομίλου της Eurobank Μιχάλης Βλασταράκης, μιλώντας στο πολυσυνέδριο Capital + Vision.

Ο κ. Βλασταράκης αναφέρθηκε στο φαινόμενο του brain drain (η Ελλάδα χάνει 50 δισ. ευρώ σε εθνικό πλούτο), της φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, για να επισημαίνοντας ότι με το πρόγραμμα Egg – Enter Grow Go, με τη συνδρομή του Corallia (Clusters Initiative), η Eurobank εστιάζει στη στήριξη και ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό η Eurobank διέθεσε ένα κτίριο 1.500 τ.μ., για ένα εργασιακό περιβάλλον με σύγχρονα συστήματα και τεχνολογία και ένα πλήρες πακέτο συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όλα τα στάδια που χρειάζεται να αναπτυχθεί μια επιχείρηση

«Έχουμε 185 νέους επιχειρηματίες και 54 εταιρείες με πάνω από 2 εκατ. ευρώ τζίρο που ήδη λειτουργούν”, επισήμανε ο κ. Βλασταράκης.

Σκοπός του Egg – Enter Grow Go είναι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, μέσω της υλοποίησης στην πράξη καινοτόμων ιδεών και όπως επισήμανε ο κ.Βλασταράκης οκτώ στις δέκα ιδέες γίνονται επιχειρήσεις, ενώ παρέχεται εξαιρετική συμβουλευτική υποστήριξη από την ελληνική αγορά.