Eurobank: Επιστροφή στις αγορές με επιτυχία μετά από τρία χρόνια

Eurobank: Επιστροφή στις αγορές με επιτυχία μετά από τρία χρόνια

Πάνω από 2 φορές υπερκαλύφθηκαν τα καλυμμένα ομόλογα – Σημαντική συμμετοχή θεσμικών επενδυτών.

Η Eurobank ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση καλυμμένων ομολόγων ύψους €500 εκατ. (ομόλογα ή καλυμμένα ομόλογα), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Τα ομόλογα είναι σταθερού επιτοκίου, τριετούς διάρκειας και φέρουν ετήσιο τοκομερίδιο 2,75%. Η τιμή έκδοσης των καλυμμένων ομολόγων ορίστηκε σε 99,349% και η απόδοση διαμορφώθηκε σε 2,98%.

Η έκδοση είχε μεγάλη απήχηση στο διεθνές και εγχώριο επενδυτικό κοινό, προσελκύοντας θεσμικούς επενδυτές από 20 χώρες. Το Βιβλίο Προσφορών υπερκαλύφθηκε πάνω από 2 φορές, με τη συμμετοχή των διεθνών θεσμικών επενδυτών να ανέρχεται στο 85%.

Προηγήθηκε σειρά συναντήσεων με θεσμικούς επενδυτές σε επιλεγμένα χρηματοοικονομικά κέντρα (4 ημέρες roadshow σε Λονδίνο, Μιλάνο, Αθήνα, Φρανκφούρτη και Μόναχο), όπως σημειώνει η τράπεζα.

Συντονιστές της έκδοσης ήταν οι Barclays, Goldman Sachs, UBS, JP Morgan, NatWest Markets and Commerzbank.

Η συναλλαγή οριοθετεί την επιστροφή της Eurobank στις διεθνείς αγορές, μετά την τελευταία της παρουσία το 2014, και θα συμβάλει στην περαιτέρω απομείωση της χρήσης του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA) ενώ παράλληλα θα διευρύνει τις πηγές χρηματοδότησής της, αναφέρεται στην ανακοίνωση.