Eurobank: Προχωράει σε ομόλογο με κουπόνι 6,40% τον Οκτώβριο

Eurobank: Προχωράει σε ομόλογο με κουπόνι 6,40% τον Οκτώβριο
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας μιλάει κατά τη διάρκεια της γενικής Συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ EUROBANK/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Για αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου.

Η Eurobank αναμένεται να προχωρήσει τον Σεπτέμβριο σε έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την έγκριση ομολογιακής έκδοσης για την ανταλλαγή των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου.

Πρόκειται για δυνατότητα που δόθηκε στην τράπεζα, μέσω τροπολογίας που ψηφίστηκε τον Ιούλιο, αξιοποιώντας το γεγονός πως από το 2018 οι προνομιούχες μετοχές παύουν να προσμετρώνται στα εποπτικά κεφάλαια.

Με βάση την τροπολογία, οι τράπεζες που έχουν εκδώσει προνομιούχες μετοχές υπέρ του Δημοσίου θα μπορούν είτε να τις εξαγοράσουν με μετρητά είτε να τις ανταλλάξουν με ομόλογο Tier 2, δεκαετούς διάρκειας. Η τράπεζα θα μπορεί να εξοφλήσει το ομόλογο μετά την πενταετία ή και νωρίτερα εφόσον ληφθούν σχετικές εγκρίσεις.

Το κουπόνι της έκδοσης θα οριστεί στο 6,40%, ενώ το ύψος της έκδοσης θα είναι 950 εκατ. ευρώ, ισόποσο με τις προνομιούχες μετοχές που διατηρεί η Τράπεζα από την έκδοσή τους το 2008 στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης των τραπεζών του ν. Αλογοσκούφη.

Το ομόλογο αναμένεται να εκδοθεί τον Οκτώβριο ή το αργότερο τον Νοέμβριο και αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στα κεφάλαια της Τράπεζας, ενισχύοντας τον δείκτη Tier 1 κατά περίπου 3,5 ποσοστιαίες μονάδες.