Eurobank: Σχέδιο για ΑΜΚ άνω του 1 δισ. ευρώ

Eurobank: Σχέδιο για ΑΜΚ άνω του 1 δισ. ευρώ

Θεσμικοί επενδυτές φέρεται να έχουν εκφράσει αρχικό ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ελληνική κυβέρνηση φέρεται να επεξεργάζεται σχέδιο για την επιστροφή της Eurobank σε ιδιωτικά χέρια ενόψει της προθεσμίας του Μαρτίου από την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, εξατάζεται η έκδοση από την τράπεζα νέων μετοχών ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ προς ιδιώτες επενδυτές, ενισχύοντας την κεφαλαιακή της επάρκεια. Το πρακτορείο αναφέρει ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έχει προσλάβει τις JP Morgan και Lazard για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών όσον αφορά την επιστροφή ιδιωτών επενδυτών στην τράπεζα.

Οι πηγές αναφέρουν ότι το ΤΧΣ αποφάσισε να εκδώσει νέες μετοχές αντί να προχωρήσει σε πώληση των μετοχών που έχει στην κατοχή του, ώστε να βελτιωθεί η κεφαλαιακή θέση της τράπεζας. Τα πρόσθετα κεφάλαια θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ, ανέφερε μία από τις πηγές.  «Θα είναι με αύξηση κεφαλαίου», δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος του ΤΧΣ, Χρήστος Σκλαβούνης χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις και πρόσθεσε: «Το Ταμείο, με την τράπεζα και τους συμβούλους, θα κάνει μια λεπτομερή δουλειά για αξιόπιστους επενδυτές με προστιθέμενη αξία».

Τουρκολιάς: «Οι τράπεζες θα στηρίξουν την οικονομία»

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι το ακριβές ποσό θα καθοριστεί από το αποτέλεσμα των stress tests της BlackRock, ενώ θεσμικοί επενδυτές φέρεται να έχουν εκφράσει αρχικό ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στην αύξηση της Eurobank.  Μεταξύ αυτών είναι επενδυτές από τη Β. Αμερική με πείρα σε επενδύσεις στην ευρωζώνη.