Eurogroup: Θετική η αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας

Eurogroup: Θετική η αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας
O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (4Α) συμμετέχει στη συνεδρίαση του Eurogroup, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/consilium.europa.eu/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών στη σημερινή συνεδρίαση δεν υπήρξε καμία αναφορά στον ελληνικό προϋπολογισμό. 

«Θετική» ήταν η αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας στο σημερινό Εurogroup, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως ανέφερε η εν λόγω πηγή, κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του σημερινού Eurogroup, η Επιτροπή παρουσίασε την πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας για την Ελλάδα. Ακολούθησε τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, ενώ δεν σημειώθηκε καμία παρατήρηση από άλλα κράτη μέλη.

Σε γενικές γραμμές, υπήρξε «θετική αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας», ανέφερε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι παράλληλα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων επισημάνθηκαν «οι περιοχές για τις οποίες η ελληνική πλευρά συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά με ορίζοντα την επόμενη έκθεση στις 27 Φεβρουαρίου 2019».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών, «δεν υπήρξε καμία αναφορά στον προϋπολογισμό της Ελλάδας», ενώ επισημάνθηκε ότι μετά το τέλος του προγράμματος, η Ελλάδα είναι «πλήρως ενσωματωμένη στην κανονική ευρωπαϊκή δημοσιονομική διαδικασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ