Eurostat: Στο 7,9% υποχώρησε η ανεργία στην Ευρωζώνη το Νοέμβριο

Eurostat: Στο 7,9% υποχώρησε η ανεργία στην Ευρωζώνη το Νοέμβριο

Η ανεργία υποχώρησε στο πιο χαμηλό σημείο που έχει καταγραφεί από τον Οκτώβριο του 2008. Στην ΕΕ των 28, παρέμεινε σταθερή στο 6,7%.

Η ανεργία στην Ευρωζώνη σημείωσε αναπάντεχη υποχώρηση τον Νοέμβριο, στο πιο χαμηλό σημείο άνω των τελευταίων 10 ετών, σύμφωνα με τη Eurostat.

Διαμορφώθηκε στο 7,9%, το πιο χαμηλό σημείο από τον Οκτώβριο του 2008. Είναι χαμηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομολόγων που εκτιμούσαν ότι θα διατηρηθεί στο 8,1%.

Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία αναθεώρησε χαμηλότερα τη μέτρηση του Οκτωβρίου, στο 8% από την προηγούμενη εκτίμηση του 8,1%.

Η πτώση προκλήθηκε από τη μείωση των ανέργων σε Ιταλία και Ισπανία, οι οποίες έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρωζώνη, μετά την Ελλάδα.

Η ανεργία υποχώρησε στο 14,7% στην Ισπανία από 14,8% τον Οκτώβριο. Στην Ιταλία διολίσθησε στο 10,5% από 10,6%. Τα τελευταία στοιχεία που είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα είχαν δείξει ότι διαμορφώθηκε στο 18,6% τον Σεπτέμβριο.

Οι άνεργοι σε Γερμανία και Γαλλία, που είναι οι δύο μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες, παρέμεινε σταθερή στο 3,3% και 8,9% αντίστοιχα.

Στην ΕΕ των 28 χωρών, η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 6,7% τον Νοέμβριο.