EuroWorking Group: Σήμερα η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης

EuroWorking Group: Σήμερα η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης

Στο επίκεντρο η επένδυση του Ελληνικού και οι πλειστηριασμοί.

Σε θετική τροχιά βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό ζήτημα στο πλαίσιο των συζητήσεων στο Euroworking Group της Πέμπτης στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο των εργασιών του Euroworking Group. Σχετικά με τα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης (Ελληνικό και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί), οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η κατάσταση κρίνεται σε γενικές γραμμές θετική.

Ειδικότερα, για το Ελληνικό, σημείωναν ότι υπάρχει ικανοποίηση, μετά το «πράσινο φως» του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επένδυση στο Ελληνικό.

Όσον αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες, αλλά σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι ικανοποιητική και έχει επιτευχθεί σχετικά καλή πρόοδος.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ευρωβουλής, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι Ντράγκι ανέφερε ότι στις αρχές Μαρτίου θα υπάρξει έκθεση από την πλευρά των θεσμών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί καλύπτουν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας χωρίς περιορισμούς.

Ως πιθανότερο σενάριο, θεωρείται ότι το EWG σήμερα θα καταγράψει σημαντική πρόοδο, αλλά όχι εκπλήρωση του προαπαιτουμένου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.