Έξι λόγοι για να ξυπνάς νωρίς το πρωί

Έξι λόγοι για να ξυπνάς νωρίς το πρωί

Χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να κάνουν την απόδοσή σας καλύτερη.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου το πρωινό ξύπνημα ποτέ δεν ήταν το καλύτερο μου. Εγώ προτιμούσα να απολαμβάνω τον ύπνο μου και ήμουν πάντα τυχερή που η δουλειά μου ξεκινούσε μετά τις 11.00 το πρωί.

Τα τελευταία δύο χρόνια όλο και συχνότερα διάβαζα σε βιβλία αυτογνωσίας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το πρωινό ξύπνημα. Όπως και στις βιογραφίες πετυχημένων ανθρώπων, όπου μια από τις συνήθειες τους είναι να βάζουν το ξυπνητήρι όταν ο υπόλοιπος κόσμος -ακόμα- κοιμάται.

Μέχρι που αποφάσισα να αλλάξω και το δικό μου ξυπνητήρι. Προσωρινά, για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Και τελικά έχει γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια που δεν την αλλάζω.

Εννοείται πως τις πρώτες ημέρες δεν ήταν εύκολο να ξυπνήσω στις 6 το πρωί, αλλά είναι μία απόφαση. Το μυστικό είναι να μην το αναβάλεις. Μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι αποχωρίσου αμέσως τα παπλώματα και ξεκίνησε την ημέρα σου.

Τα πλεονεκτήματα:

  • Ξεκινάς με ηρεμία την ημέρα σου -βάζοντας νωρίτερα το ξυπνητήρι δεν έχεις το άγχος να ετοιμάζεσαι με τη ψυχή στο στόμα. Φτιάχνεις τον καφέ και το τοστ σου και μπορείς να καθίσεις στη βεράντα ή το καθιστικό σου να τα απολαύσεις.
  • Οργανώνεις σωστά το πρόγραμμα σου -Με μια κούπα ζεστό καφέ έχεις το χρόνο που χρειάζεσαι για να φτιάξεις το ημερήσιο πρόγραμμα σου. Βάλε προτεραιότητες για να έχεις χρόνο και για τον εαυτό σου.

Διαβάστε περισσότερα στο solife.gr