Έξι μεγάλα επενδυτικά σχέδια στο δρόμο για τη Βουλή

Έξι μεγάλα επενδυτικά σχέδια στο δρόμο για τη Βουλή

Υπάγονται ως επενδυτικά σχέδια στην προνομιακή κατηγορία επενδύσεων. 

Έξι αποφάσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη, με τις οποίες υπάγονται επενδυτικά σχέδια στην προνομιακή κατηγορία των Μεγάλων Επενδυτικών Σχεδίων, εισάγονται προς ψήφιση στη Βουλή, με σχετικό σχέδιο νόμου που κατατέθηκε σήμερα.

Οι αποφάσεις αφορούν στο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΠΛΑΚΑ ΤΡΑΝΗ Α.Ε., (η οποία ενισχύεται με 18.461.639,10 εκατ. ευρώ υπό μορφήν φοροαπαλλαγής), το σχέδιο της SPIDER ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. (η οποία ενισχύεται με 20 εκατ. ευρώ και φοροαπαλλάσσεται κατά 3.893.767,53 εκατ. ευρώ), εκείνο της εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΡΛΕΣ Α.Ε. (επιχορήγηση 7,5 εκατ. ευρώ και φοροαπαλλαγή 207.712,50 ευρώ), της εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟΣ Α.Ε. (7,5 εκατ. ευρώ επιχορήγηση και 2.264.865 ευρώ φοροαπαλλαγή), της εταιρείας VECTOR ΑΙΟΛΙΚΗ ΝΟΤΙΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ Α.Ε. (10 εκατ. ευρώ επιχορήγηση και 2.468.425,35 ευρώ φοροαπαλλαγή) και της εταιρείας KALON OROS AEOLIKA PARKA S.A., επιχορηγούμενης με 20 εκατ. ευρώ και φοροαπαλλασσόμενης κατά 835.537,54 ευρώ.

Σημειώνεται, πως η συνολική δαπάνη και απώλεια εσόδων λόγω των ως άνω ενισχύσεων, που υπερβαίνει τα 94 εκατ. ευρώ, δεν επιβαρύνει τον κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς, όπως αναφέρεται στη συνοδευτική Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα ποσά «αποτελούν μέρος των συνολικών ποσών ενισχύσεων που καθορίζονται για κάθε έτος με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης».

Διαβάστε ακόμη: 

19 ελληνοκινεζικές συμφωνίες και μνημόνια