Έξι μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας που αλλάζουν χέρια μέσα στο 2016

Έξι μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας που αλλάζουν χέρια μέσα στο 2016

Ο ξενοδοχειακός χάρτης της Αθήνας αλλάζει ριζικά μέχρι το τέλος του χρόνου. Ποια είναι τα έξι πολύ γνωστά ξενοδοχεία που ετοιμάζονται για αλλαγές.

Κωστής Χριστοδούλου

Η Αθήνα μπορεί να μην κατάφερε να γίνει “μία μητρόπολη του νότου” όμως δεν παύει να είναι μία σταθερή τουριστική αξία στον χάρτη της Ευρώπης.

Θα είναι η στάση των μακρινών τουριστών πριν φύγουν για τα νησιά το καλοκαίρι και μια καλή εκδρομή, εβδομαδιαία ή Σαββατοκύριακου το φθινόπωρο και την άνοιξη. Και ναι, οι όλο και αυξανόμενες πτήσεις προς το Ελευθέριος Βενιζέλος μαρτυρούν ότι η ελληνική πρωτεύουσα είναι ένας ανερχόμενος προορισμός.

Στα πλαίσια αυτά η κινητικότητα στον ξενοδοχειακό χάρτη της πόλης είναι ιδιαίτερα αυξημένη το τελευταίο διάστημα. Μπορεί να απομένουν μόνο δυόμισι μήνες για να βγει το 2016 όμως σε αυτή την χρονική περίοδο αναμένεται να γίνουν όσα έμεναν στο συρτάρι λόγω της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί.

Έξι ξενοδοχεία – τρία από αυτά ορόσημα της πόλης – αλλάζουν, ή φιλοδοξούν να αλλάξουν χέρια.

1. Αστέρας Βουλιαγμένης

Το τέλος της σεζόν σημαίνει και το τέλος του Αστέρα Βουλιαγμένης όπως τον ξέραμε καθώς αλλάζει. Μετά την επιτυχή συμφωνία πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ από 11 Νοεμβρίου, η αραβοτουρκική κοινοπραξία Jermyn, που είναι και οι νέοι ιδιοκτήτες, “παίρνουν τα κλειδιά” από την πρώην θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας και ξεκινούν τα έργα ανακατασκευής στο συγκρότημα που αναμένεται να διαρκέσουν δύο χρόνια.

2.Athens Hilton

Μία διαδικασία που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015 με την πρόσκληση ενδιαφέροντος από την ιδιοκτήτρια Ιονική Ξενοδοχειακή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Ηδη το σχήμα ΤΕΜΕΣ – Dogus είναι αυτό που είχε καταθέσει την καλύτερη προσφορά και αυτό το διάστημα οι δύο πλευρές βρίσκονται σε φάση αποκλειστικών συζητήσεων με σκοπό την ολοκλήρωση της διαδικασίας . Ενδιαφέρον έχει αν μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας το σήμα Hilton θα παραμείνει στο εμβληματικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

3. Athens Ledra

Δύο άγονες δημοπρασίες – τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο – οδηγούν σε μία νέα, πιθανότατα μέσα στον Νοέμβριο για το ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού. Οι δύο πρώτες δημοπρασίες με τιμή εκκίνησης 48 εκατ. ευρώ κράτησαν μακριά τους πιθανούς επενδυτές κάτι που δεν αναμένεται να γίνει στην τρίτη προσπάθεια όπου πληροφορίες θέλουν το τίμημα να είναι τουλάχιστον κατά 20% χαμηλότερο.

Πολλοί θεωρούν ότι το ξενοδοχείο είναι στην σφαίρα ενδιαφέροντος και του Ιβαν Σαββίδη καθώς είναι το μόνο πεντάστερο που έχει βγάλει πωλητήριο αυτή την περίοδο και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει δείξει ενδιαφέρον για σχετική επένδυση στην Αθήνα.

4. Wyndham Grand Athens

Το κτήριο ιδιοκτησίας ΒΙΟΧΑΛΚΟ, που στέγαζε έως πρόσφατα το Athens Imperial, θα ανοίξει τις πόρτες τους στις αρχές Δεκεμβρίου ως το πρώτο που θα φέρει το σήμα του ομίλου Wyndham, του μεγαλύτερου ξενοδοχειακού στον πλανήτη, στην χώρα μας.

Υπεύθυνη για την λειτουργία του ξενοδοχείου είναι η Zeus International, μια ελληνική εταιρεία που διαχειρίζεται ήδη εννέα ξενοδοχεία στην Ανατολική Ευρώπη.

5. Ηνίοχος

Το ξενοδοχείο με τα 134 δωμάτια, στον πεζόδρομο της Βερανζέρου στην Ομόνοια είναι ένα από τα ακίνητα που ήδη έχει προαναγγείλει από τον Ιούλιο η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ότι είναι στις προτεραιότητες της να ξεκινήσει την διαδικασία για την προσέλκυση ενδιαφερόμενων. Μία διαδικασία που δεν αποκλείεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του χρόνους.

6. La Mirage

Ακριβώς δίπλα στο ξενοδόχειο Ηνίοχος, με πρόσοψη στην πλατεία Ομονοίας το La Mirage πέρασε από 40 κύματα – σ.σ. είχαν πέσει προτάσεις να γίνει από φοιτητική εστία μέχρι χώρος για στέγαση μεταναστών – για να αποκτήσει ξανά ενδιαφέρον τουριστικής ανάπτυξης.

Τουλάχιστον ο μέτοχος του που είναι το Μετοχικό Ταμείο Στρατού επιθυμεί κάτι τέτοιο και για αυτό τον λόγο προχωρεί στην διενέργεια διαγωνισμού παραχώρησης της εκμετάλλευσης του κτιρίου.

Πηγή: news247.gr