Έξι στους δέκα Γάλλους αποδοκιμάζουν τον Μακρόν

Έξι στους δέκα Γάλλους αποδοκιμάζουν τον Μακρόν
epa06671935 French President Emmanuel Macron (C) poses on the TV set before an interview with RMC-BFM and Mediapart French journalists at the Theatre national de Chaillot in Paris, 15 April 2018. Macron releases the interview after United States, Britain and France decided to launch air strikes in Syria in response to a suspected chemical weapons attack on 14 April 2018. EPA/FRANCOIS GUILLOT / POOL MAXPPP OUT

Το 58% των πολιτών δηλώνουν «δυσαρεστημένοι», ενώ το το 73% θεωρεί τον Εμανουέλ Μακρόν «αυταρχικό».

Έξι στους δέκα Γάλλους δηλώνουν «δυσαρεστημένοι» από τις ενέργειες του Εμανουέλ Μακρόν έναν χρόνο μετά την εκλογή του στην προεδρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial.

Στην ερώτηση «συνολικά, έναν χρόνο μετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν ως προέδρου της Δημοκρατίας, θα λέγατε ότι είστε ικανοποιημένος, μάλλον ικανοποιημένος, μάλλον δυσαρεστημένος ή πολύ δυσαρεστημένος», το 58% απαντά «δυσαρεστημένος», εκ των οποίων το 24% «πολύ δυσαρεστημένος» και το 34% «μάλλον δυσαρεστημένος».

Το 42% δηλώνει «ικανοποιημένος» (38% «μάλλον ικανοποιημένος» και 4% «πολύ ικανοποιημένος»).

Ως προς τις δεσμεύσεις, που ο Εμανουέλ Μακρόν ανέλαβε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, το 57% θεωρεί ότι «τηρήθηκαν» και το 43% το αντίθετο.

Το 67% έχει θετική γνώμη για τις ενέργειές του ως προς τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 63% έχει θετική γνώμη για την εικόνα της Γαλλίας στο εξωτερικό, το 56% για την αύξηση της ελκυστικότητας της Γαλλίας, ενώ μόνο το 27% εμφανίζεται ικανοποιημένο για την μεταρρύθμιση των συντάξεων και το 18% για την κατάσταση των νοσοκομείων.

Στο 73% θεωρεί τον Εμανουέλ Μακρόν «αυταρχικό», στο 67% θεωρεί ότι «γνωρίζει πού πηγαίνει», στο 53% τον βρίσκει «συμπαθητικό» , αλλά μόνο στο 30% τον θεωρεί «κοντά στις ανησυχίες των Γάλλων».