Έξι στους δέκα Θεσσαλονικείς ζητούν οικουμενική κυβέρνηση

Έξι στους δέκα Θεσσαλονικείς ζητούν οικουμενική κυβέρνηση
Βουλευτές ορκίζονται κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των βουλευτών στη Βουλή, Αθήνα, Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2015. Οι βουλευτές όπως πάντα, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να δώσουν πολιτικό ή θρησκευτικό (χριστιανικό ή μουσουλμανικό) όρκο. Ορκίστηκαν οι 300 βουλευτές των οκτώ κομμάτων που εκλέχθηκαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπροσωπεύεται από 145 βουλευτές, η ΝΔ από 75, η Χρυσή Αυγή από 18, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) θα εκπροσωπείται από 17 βουλευτές, το ΚΚΕ έχει εκλέξει 15, το ΠΟΤΑΜΙ 11, οι ΑΝΕΛ 10 και η Ένωση Κεντρώων 9 βουλευτές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview, το 58% του κόσμου ζητούν συνεργασία όλων των μεγάλων κομμάτων της βουλής.

Υπέρ του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης τάσσεται το 64% των Θεσσαλονικέων, σύμφωνα με δημοσκόπηση σε δείγμα 605 ατόμων στο πολεοδομικό συγκρότημα, που έγινε το Νοέμβριο από την εταιρεία “Interview”, και τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται στο “Πολιτικό Ημερολόγιο-Ατζέντα Θεσσαλονίκης” του δημοσιογράφου Βαγγέλη Πλάκα, το οποίο θα κυκλοφορήσει μαζί με την εφημερίδα “Μακεδονία” την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το 58% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της ευρείας σύνθεσης μιας οικουμενικής κυβέρνησης, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, τη Ν.Δ. , το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

“Το πολιτικό Ημερολόγιο-Ατζέντα Θεσσαλονίκης” συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια έκδοσης και η έρευνα που δημοσιεύεται περιλαμβάνει απαντήσεις των πολιτών και σε άλλα ερωτήματα, όπως πόσο ικανοποιημένοι είναι από την κυβέρνηση, τι πολιτικές εξελίξεις βλέπουν και επιθυμούν, ποια είναι η άποψη τους για τη Ν.Δ. και το έργο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στον Δήμο Θεσσαλονίκης.