Το «έξυπνο στρώμα» που σας φτιάχνει καφέ το πρωί

Το «έξυπνο στρώμα» που σας φτιάχνει καφέ το πρωί

Το Internet των Πραγμάτων μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα μας.

Το Internet Of Things έχει «εισβάλει» για τα καλά στο σπίτι μας. Όπως έχουμε ξαναπεί το «στοίχημα» της δεκαετίας, μετά την επιτυχία των έξυπνων κινητών, είναι η διασύνδεση κάθε αντικειμένου που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα. Διασύνδεση με εμάς, αλλά και μεταξύ των συσκευών.

Έτσι, μετά από την κουζίνα και το σαλόνι το Ίντερνετ των πραγμάτων μπαίνει και στο δωμάτιο μας.

Το κάλυμμα στρώματος Luna προσφέρει κάτι περισσότερο από τα στρώματα της αγοράς. Δεν αναφερόμαστε βέβαια σε κάποιο ανατομικό στρώμα, με στρώσεις από φυσικά, ελαστικότητα και εξαιρετική άνεση – αλλά σε ένα στρώμα που παρακολουθεί το πώς κοιμάστε και συνδέεται στο ασύρματο δίκτυο του σπιτιού ώστε να ελέγξει τα φώτα τους σπιτιού σας, τις κλειδαριές, ακόμη και τη καφετιέρα σας.

«Δημιουργήσαμε το κάλυμμα ως απάντηση στο «κενό» που είχε το ταχέως αναπτυσσόμενο “έξυπνο σπίτι”. Τα πάντα γύρω μας γίνονται όλο και πιο έξυπνα, εκτός από το κρεβάτι μας. Από την αρχή, λοιπόν, θέλαμε το Luna να ενσωματωθεί αρμονικά στη ζωή σας και να προωθήσει έναν πιο υγιή – πιο παραγωγικό τρόπο ζωής και όχι να νιώσετε πως πρέπει να το “ενεργοποιήσετε”», λέει ο Matteo Franceschetti , συν – ιδρυτής του στρώματος Luna.

Πως θα το κάνει αυτό; Αρχικά με τη θερμοκρασία του κρεβατιού. Η θερμοκρασία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πόσο γρήγορα μας παίρνει ο ύπνος και το Luna διαθέτει έναν αυτόματο έλεγχο θερμοκρασίας για να βεβαιωθείτε ότι όταν θα ξαπλώσετε το στρώμα σας θα έχει τη θερμοκρασία που εσείς επιθυμείτε. Αφού κοιμηθείτε, το ενσωματωμένο μικρόφωνο θα καταγράψει τις συνήθειες σας, δίνοντας σας αναφορά για το αν ροχαλίζετε ή κάνετε ανήσυχο ύπνο, ενώ οι αισθητήρες θα παρακολουθούν τους παλμούς της καρδιάς σας και τον ρυθμό της αναπνοής σας όλη την νύχτα. Σε περίπτωση δε, που «ανιχνεύσει» προβλήματα στον ύπνο σας θα σας προτείνει λύσεις.


Το πιο σημαντικό είναι, όμως, τα πράγματα που κάνει «εκτός κρεβατιού» όταν συνδέεται με το Wi-Fi του σπιτιού. Η εταιρεία συνεργάζεται με τις Nest, Lockitron, Beep, Emberlight και IFTTT (If this, then that) προσφέροντας υπηρεσίες που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Για παράδειγμα με την υπηρεσία IFTTT μπορείτε να κλείσετε τα φώτα στο σαλόνι όταν ξημερώσει ή να ενεργοποιήσετε την καφετιέρα σας λίγο πριν σηκωθείτε απ’ το κρεβάτι.

Η τιμή του καλύμματος για το στρώμα (διαθέσιμο σε Queen και King size) ανέρχεται στα 179 δολάρια και θα είναι έτοιμο για αγορά τον Οκτώβρη, ενώ οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Διαβάστε ακόμα: Το «Internet of Things» είναι το νέο οικονομικό «Ελ Ντοράντο»