Η Μυτιληναίος εξοπλίζει την Παιδιατρική Κλινική Ιωαννίνων

Η Μυτιληναίος εξοπλίζει την Παιδιατρική Κλινική Ιωαννίνων

Η εν λόγω ενέργεια αναμένεται να προσφέρει άμεση βοήθεια σε περισσότερα από 5.700 παιδιά ετησίως.

Η MYTILINEOS συνεχίζει τη σημαντική συνεργασία που ξεκίνησε το 2017, με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», στηρίζοντας την αποστολή του σωματείου για τη δημιουργία και την αναβάθμιση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα Κέντρα Υγείας και τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της χώρας, αλλά και την ευρύτερη ενημέρωση των γονέων και των εκπαιδευτικών για τα θέματα των παιδικών τραυματισμών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η MYTILINEOS ολοκλήρωσε πρόσφατα την παροχή απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού για την άρτια λειτουργία της Αίθουσας Επειγόντων Περιστατικών και της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Με την ολοκλήρωση του έργου είναι πλέον εφικτή η υπηρεσία της άμεσης ανταπόκρισης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου από την πρώτη κρίσιμη ώρα για οποιονδήποτε τραυματισμό ενός παιδιού, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο για την έκβαση της υγείας του.

Συνολικά προβλέπεται ότι η Αίθουσα Επειγόντων Περιστατικών θα προσφέρει άμεση βοήθεια σε περισσότερα από 5.700 παιδιά ετησίως, ενώ περίπου 2.500 παιδιά εξετάζονται είτε ως χρόνια περιστατικά, είτε στα ειδικά Ιατρεία της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής.

Το έργο αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αν ληφθεί υπόψη ότι η Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική Ιωαννίνων καλύπτει τις περιοχές Ηπείρου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Δυτικής Μακεδονίας και Νοτίου Αλβανίας. Μετά την άφιξη χιλιάδων προσφύγων στην περιοχή της Ηπείρου, η κλινική παρέχει νοσοκομειακή αλλά και πρωτοβάθμια φροντίδα σε εκατοντάδες προσφυγόπουλα.

Συγχρόνως, συνεχίζεται η συνεισφορά της εταιρείας στα προγράμματα πρόληψης του σωματείου, με την κάλυψη εξόδων εκτύπωσης και δωρεάν διανομής πληροφοριακού υλικού σε εκπαιδευτικούς και γονείς καθότι η πρόληψη παραμένει η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών.

Η MYTILINEOS εξάλλου έχει ήδη δημιουργήσει εξ ολοκλήρου το ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, έχει εξοπλίσει με τα απαραίτητα μηχανήματα το Παιδιατρικό Ιατρείο του Κέντρου Υγείας Ύδρας και έχει συμβάλει σημαντικά στην δημιουργία του αντίστοιχου ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, υποδομές υγείας που υπολογίζεται ότι εξυπηρετούν περισσότερα από 16.000 παιδιά σε ετήσια βάση.