Facebook, Twitter και Snapchat θέλουν να προβάλλουν το παγκόσμιο κύπελλο

Facebook, Twitter και Snapchat θέλουν να προβάλλουν το παγκόσμιο κύπελλο
epa06062568 Lars Stindl of Germany lifts the trophy after Germany won the FIFA Confederations Cup 2017 final match between Chile and Germany at the Saint Petersburg stadium in St.Petersburg, Russia, 02 July 2017. Germany won 1-0. EPA/YURI KOCHETKOV

Υπάρχει όμως ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Τρία από τα μεγαλύτερα social media του κόσμου μπήκαν στη σειρά για να πάρουν τα δικαιώματα προβολής στιγμιότυπων από το επερχόμενο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου στη Ρωσία.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα Facebook, Twitter και Snapchat έχουν προσφέρει στην 21st Century Fox δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα των highlights των αγώνων.

Η Fox έχει υπογράψει πολυετές συμβόλαιο δικαιωμάτων με την Fifa για την προβολή των διοργανώσεων στις ΗΠΑ, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα προχωρήσει στην παραχώρηση ορισμένων από αυτά.

Το παγκόσμιο κύπελλο αποτελεί ένα λογικό βήμα για τα μεγαλύτερα social media του κόσμου, καθώς έχουν κάνει το ίδιο με άλλες δημοφιλείς αθλητικές διοργανώσεις, όπως τους Ολυμπιακούς Αγώνες (Snapchat), το NFL (Twitter), και το UEFA Champions League (Facebook).

Στην περίπτωση, όμως, του Μουντιάλ τα πράγματα περιπλέκονται καθώς η Fifa υπογράφει συμβόλαια με κανάλια εθνικής εμβέλειας τα οποία επιτρέπουν την αναμετάδοση περιεχομένου στο ίντερνετ εντός της χώρας τους. Αυτό σημαίνει ότι μια παγκόσμια αναμετάδωση από ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης χρειάζεται μια σειρά αλλαγών στις συμφωνίες της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου σχεδόν με κάθε κανάλι.