ΦΑΓΕ: Νέο εργοστάσιο γιαουρτιού στο Λουξεμβούργο

ΦΑΓΕ: Νέο εργοστάσιο γιαουρτιού στο Λουξεμβούργο

Σε επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ στο Λουξεμβούργο, όπου έχει μεταφέρει και την έδρας της, προχωράει η ΦΑΓΕ.

Μετά την Αμερική ένα τρίτο εργοστάσιο δημιουργεί η ΦΑΓΕ αυτή την φορά σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κίνηση που δημιουργεί ερωτηματικά. Πρόκειται για το εργοστάσιο στο Λουξεμβούργο που ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης η διοίκηση σε συνέντευξη Τύπου παρουσία της αναπληρώτριας πρωθυπουργού της χώρας Etienne Schneider.

To εργοστάσιο γιαουρτιού αποτελεί επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την διοίκηση της ΦΑΓΕ θα δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας. Η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα στην βιομηχανική ζώνη της Bettembourg, θα έχει την παραγωγική δυνατότητα περίπου 40.000 τόννων γιαουρτιού ετησίως και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2018.

Όπως ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο Κυριάκος Φιλίππου, εγγονός του ιδρυτή της ΦΑΓΕ δεν αποκλείεται σε δεύτερη φάση να διπλασιαστεί η παραγωγή και να φτάσει στους 80.000 τόνους ετησίως. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία για τέτοιες ποσότητες χρειάζεται περίπου 180.000 τόνους αγελαδινού γάλακτος που είναι όσο περίπου η μισή ετήσια παραγωγή του Λουξεμβούργου.Μέχρι στιγμής είναι άγνωστος ο λόγος για την κίνηση αυτή καθώς η ΦΑΓΕ διαθέτει το εργοστάσιο στην Μεταμόρφωση το οποίο καλύπτει την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις υπόλοιπες διεθνείς αγορές (πλην ΗΠΑ). Σύμφωνα με δήλωση της κας. Schneider “για άλλη μία φορά τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε, όπως το σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον και η εγγύτητα του Μεγάλου Δουκάτου με στοχευμένες αγορές δούλεψαν υπέρ μας”.

Υπενθυμίζεται ότι η ΦΑΓΕ έχει ήδη μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο από το 2012 ενώ πριν από μερικούς μήνες προχώρησε σε μία σημαντική αποπένδυση στην Ελλάδα κλείνοντας το εργοστάσιο γάλακτος στο Αμύνταιο.

Πηγή: news247.gr