Φάκελος με σφαίρες εστάλη στον Άρειο Παγο

Φάκελος με σφαίρες εστάλη στον Άρειο Παγο

Ο φάκελος απεστάλη μέσω ΕΛΤΑ και εμπεριείχε σημείωμα και σφαίρες. 

Φάκελος με σημείωμα και τρεις σφαίρες των 7,72 χιλιοστών, απεστάλη, μέσω ΕΛΤΑ, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου (ΑΠ).

Αποστολέας φέρεται άτομο με το επώνυμο «Αλεπουδέλη» πραγματικό επώνυμο του Οδυσσέα Ελύτη, ο οποίος καταγόταν από τη Μυτιλήνη, ιδιαίτερη πατρίδα της εισαγγελέως του ΑΠ, Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Ο φάκελος περιείχε σημείωμα με αόριστες αναφορές κατά συγγενών εισαγγελέων, ανακριτών και υπουργών που έχουν εμπλακεί σε διάφορες υποθέσεις, χωρίς όμως να αναφέρεται σε ποιες ακριβώς. Επιπλέον, με το σημείωμα ο άγνωστος αποστολέας ζητεί αποφυλακίσεις, χωρίς επίσης να αναφέρει για ποια πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, στο σημείωμα αναγράφεται: «Αν σε 15 μέρες δεν αποφυλακίσετε τους άδικα προφυλακισμένους σε αυτή την βρωμερή υπόθεση τότε σε διάστημα 20 μηνών, είτε ο υπουργός, είτε η εισαγγελέας, είτε ο ανακριτής που ενεπλάκη στην υπόθεση θα κλάψουν για συγγενικά τους πρόσωπα ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας. Το χρονικό διάστημα αυτό θα απαιτηθεί για να εντοπιστούν οι στόχοι αυτοί. Η αδικία ξεκληρίζει οικογένειες».

Ο φάκελος πέρασε από έλεγχο (ακτίνες) και διαπιστώθηκε η ύπαρξη των τριών σφαιρών. Στη συνέχεια ο φάκελος ανοίχτηκε από την ασφάλεια της εισαγγελέως και διαπιστώθηκε η ύπαρξη της απειλητικής επιστολής και των τριών σφαιρών, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής η οποία παρέλαβε το φάκελο.

Διαβάστε ακόμα:

FΤ: Τα δάκρυα της Μέρκελ και το δημοψήφισμα Παπανδρέου

Άρειος Πάγος: Ναι στη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις Ευρωεκλογές