Familygoesout: Γονείς σε απόγνωση, startup εν δράσει

Familygoesout: Γονείς σε απόγνωση, startup εν δράσει

Μια εφαρμογή που ήρθε να λύσει τα χέρια στο θέμα της διασκέδασης, των διακοπών και της επίσκεψης σε μουσεία.

Της Μίκας Κοντορούση

Πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή αρκετών μανάδων, εάν σε εστιατόρια υπήρχαν «αλλαξιέρες» ή ειδικός χώρος θηλασμού, ταξί με καρεκλάκια για μωρά και ξενοδοχεία με κούνιες; Πώς θα σάς φαινόταν εάν μπορούσατε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο χωρίς να αφήσετε το νεογέννητο μωρό σας σπίτι; Γνωρίζατε ότι το μουσείο της Ακρόπολης έχει ειδικές υποδομές για παιδιά έως 14 ετών, όσο εσείς ξεναγείστε στα αρχαιολογικά ευρήματα του Ιερού Βράχου; Εάν πάλι, δεν μπορείτε να σχηματίσετε στο μυαλό σας την εικόνα ενός τουρίστα που φτάνει στον «Ελευθέριο Βενιζέλο» και εφοδιάζεται με βιολογικές βρεφικές τροφές για τις διακοπές του στη χώρα μας, είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνετε! Η επανάσταση του «νέου γονιού, όχι πια σπίτι!» ήρθε και ακούει στο όνομα «familygoesout.com». Πρόκειται για τον νέο «ηλεκτρονικό οδηγό» για νέους γονείς (και όχι μόνο) που αδυνατούν να ξεμυτίσουν από το σπίτι, λόγω του ότι δεν γνωρίζουν ποια καταλύματα, camping ή αξιοθέατα διαθέτουν τις κατάλληλες παροχές και ανέσεις για το φαγητό, τον ύπνο και την ασφάλεια του παιδιού τους.

Και αν μία Γαλλίδα, μία Λιβανέζα, ένας Βραζιλιάνος και μία Βελγίδα (όλοι με ελληνικές ρίζες) δεν είχαν τίποτα κοινό μέχρι στιγμής – παρά μόνο τη φιλία τους – πλέον φαίνεται πως τους ενώνει το γονεϊκό ένστικτο και η «άκρως οικογενειακή» πλατφόρμα δεδομένων που «χτίστηκε» πριν τέσσερις μήνες, με στόχο να λύσει τα χέρια οικογενειών που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και όσων επιλέγουν τη χώρα μας ως προορισμό για τις διακοπές τους. Τι κι αν οι σπουδές τους στους κλάδους της εργονομίας, της ψυχολογίας, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και των Πολιτικών Επιστημών αντίστοιχα, δεν παρείχαν γνώσεις προγραμματισμού και γραφιστικής; Η ιδρύτρια της εφαρμογής Μαριάννα Ναζμ και οι τρεις έμπιστοι φίλοι της – που αποτελούν και την ομάδα του project -, έβγαλαν στυλό και χαρτιά, διαμόρφωσαν ένα έξυπνο business plan, στρώθηκαν στο διάβασμα και μπήκαν στο σύγχρονο κόσμο των startups, με στόχο να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις σε απλά προβλήματα της καθημερινότητας μας.

Η επανάσταση στις διακοπές των νέων γονιών με ένα κλικ
«Και οι τέσσερις γίναμε σχεδόν ταυτόχρονα γονείς και πάνω – κάτω περνούσαμε όλοι τον ίδιο Γολγοθά. Πώς θα πάμε διακοπές με ένα μωρό λίγων μηνών, πού θα βγούμε για καφέ χωρίς να εισπνέει το παιδί καπνό, σε ποιους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται η είσοδος με βρεφικό καρότσι και άλλα τέτοια. Όταν γεννήθηκε η κόρη μου, αισθάνθηκα ότι πνίγομαι που δεν μπορούσα να κάνω σχεδόν τίποτα. Οι γονείς μου μένουν Γαλλία και δεν είχα βοήθεια από πουθενά. Με λύπη, κατάλαβα ότι ακόμα και το διαδίκτυο αποδείχτηκε κατώτερο των αναγκών μου, καθώς δεν μπορούσα να βρω πληροφορίες για το πού μπορώ να θηλάσω, χωρίς να με κοιτάνε οι γύρω μου περίεργα», αναφέρει η Ελληνογαλλίδα, Μαριάννα Ναζμ, την οποία συναντήσαμε στα γραφεία της νεοφυούς της επιχείρησης, στο κτίριο του Orange Glove της Ολλανδικής Πρεσβείας.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr