Ferrari: Τα νέα αυτοκίνητα Icona είναι ό,τι πιο κοντινό στην οδήγηση μιας F1

Ferrari: Τα νέα αυτοκίνητα Icona είναι ό,τι πιο κοντινό στην οδήγηση μιας F1

Το αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 62 μίλια την ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα. 

Έχετε ονειρευτεί ποτέ να γίνετε οδηγός της Formula 1; Η Ferrari σας βοηθάει να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας- κατά κάποιο τρόπο. Η ιταλική εταιρεία αυτοκινητοβιομηχανίας λάνσαρε δύο, περιορισμένης κυκλοφορίας, μοντέλα αυτοκινήτων δρόμου με ανοιχτή οροφή, ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο, με το προσωνύμιο «Icona».

Τα νέα Monza SP1 και SP2, όπως είναι και επίσημα γνωστά, αποκαλύφθηκαν στο εργοστάσιο Maranello της Ferrari στην Ιταλία την Τρίτη. Το αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει, σύμφωνα με πληροφορίες τα 62 μίλια την ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα. Το αυτοκίνητο, το οποίο η Ferrari περιέγραψε ως «πιθανώς ό,τι πιο κοντινό και αγνό στην εμπειρία οδήγησης μιας Formula 1», είναι σύμφωνα με πληροφορίες το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου της Ferrari που δημιουργήθηκε ποτέ, με μια μηχανή 810 ίππων. Λιγότερα από 500 αυτοκίνητα θα δημιουργηθούν, και παρά την αυξημένη τιμή τους (που εκτιμάται πάνω από ένα εκατ. δολάρια), ολόκληρη η σειρά έχει ήδη προπωληθεί.  

Το ντεμπούτο των Icona έγινε στο τέλος της πρώτης μέρας της Ferrari στις κεφαλαιαγορές μετά το θάνατο του πρώην CEO της εταιρείας, Sergio Marchionne. Άλλες ανακοινώσεις περιλαμβάνουν ένα σχέδιο για την έκδοση ενός μεγαλύτερου αυτοκινήτου- που δεν είναι σίγουρα ένα SUV- και θα λέγεται Purosangue, το 2022. Μέχρι τότε, η Ferrari σχεδιάζει τα περισσότερα αυτοκίνητά της να είναι υβριδικά. Ακόμα, η Ferrari σχεδιάζει να λανσάρει 15 νέα μοντέλα μεταξύ του 2019 και του 2020.

Η εισαγωγή αυτών των περιορισμένης κυκλοφορίας μοντέλων είναι μέρος του 5ετούς πλάνου του νέο CEO της εταιρείας, Louis Camilleri, προκειμένου να αυξηθεί ο όγκος και να διπλασιαστούν τα έσοδά της μέχρι το 2022, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Φωτογραφία: Instagram